Anlık Bildirim

Uzay tabanlı güneş enerjisi, ilk kez Dünya'ya başarıyla aktarıldı

California Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların uzay tabanlı güç için büyük haberleri var. Araştırmacılar, güneş enerjisini uzaydan Dünya'ya kablosuz bir şekilde ışınlamayı başardılar.
Uzay tabanlı Güneş enerjisi, ilk kez Dünya'ya başarıyla aktarıldı Tam Boyutta Gör
Uzaya dayalı güneş enerjisi, bilim camiasında uzun zamandır konuşulmakta. Şimdiye kadar ki denemelerde başarılı olamayan araştırmacılar, yakın bir zamanda uzayda toplanan güneş enerjisini Dünya'ya iletmeyi başardı.

MAPLE deneyi, sınırsız yenilenebilir enerji vaadi taşımakta

Uzay tabanlı Güneş enerjisi, ilk kez Dünya'ya başarıyla aktarıldı Tam Boyutta Gör
California Teknoloji Enstitüsü (Caltech), Uzay Güneş Enerjisi Göstericisi (SSPD-1) adı verilen uzay kaynaklı prototiplerinin güneş ışığını topladığını, elektriğe dönüştürdüğünü ve Caltech'in Pasadena kampüsünün çatısına kurulu mikrodalga alıcılarına ışınladığını duyurdu. Uzaydaki güneş panellerinin günün hangi saatinde olursa olsun güneş ışığını toplayabilmesiyle potansiyel olarak sınırsız yenilenebilir enerji vaadi taşımakta. 

Güç Aktarımı Düşük Yörünge Deneyi için Mikrodalga Dizisi (MAPLE) olarak bilinen deney, iki ayrı alıcı dizisini ve özel çiplere sahip hafif mikrodalga vericileri içermekte. Gücü iletmek için mikrodalgaların kullanılması, bulut örtüsünün bir girişim oluşturmayacağı anlamına da gelmekte.

Deney araştırmacılarından Profesör Ali Hajimiri, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda "Bildiğimiz kadarıyla, hiç kimse pahalı katı yapılarda bile uzayda kablosuz enerji transferini göstermedi. Bunu esnek hafif yapılarla ve kendi entegre devrelerimizle yapıyoruz. Bu bir ilk." dedi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8467 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerji, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Popüler Bilim Enerji
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim