Anlık Bildirim

Vietnam'ın yerli otomobil markası yeni SUV modelini tanıttı: VinFast President

Lüks bir SUV olarak karşımıza çıkan VinFast President'ın üretimi 500 adetle sınırlı olacak. Tasarımıyla güçlü bir duruş sergileyen otomobilin kalbinde 6.2 litre V8 motor bulunuyor.

Vietnam'ın ilk seri üretim otomobil markası olarak karşımıza çıkan VinFast, geçtiğimiz yıl Fadil isimli modelini satışa sunmuştu. Şirket şimdi de President isimli modeliyle lüks SUV segmentine adım atmaya hazırlanıyor.

Markanın en pahalı modeli olarak öne çıkan VinFast President'ın üretimi 500 adetle sınırlı olacak. Lüks SUV'un satış fiyatı ise 164 bin dolar civarına denk geliyor. Vietnamlı marka geçtiğimiz yıl Fadil'i yaklaşık 17 bin dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunmuştu. Dolayısıyla fiyat konusundaki bu sıçramanın henüz 3 yıllık bir marka için oldukça fazla olduğunu söylemek mümkün. Fakat uzmanlar VinFast'in bu araç konusunda herhangi bir pazarlama kaygısı yaşamadığını, President'i "tüm dünyaya Vietnam'ın lüks araç da üretebileceğini göstermek" için geliştirdiğini belirtiyor.

VinFast President'ın tasarımına baktığımızda, şirketin 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardığı Lux V8 isimli prototip üzerine geliştirildiğini görebiliyoruz. Altyapı tarafında ise bir önceki jenerasyon BMW X5 (F15) platformunu kullanıyor. Kalbinde ise GM kaynaklı 6.2 litre V8 motor bulunuyor. 420 beygir güç ve 624 Nm tork üreten motor, sekiz ileri otomatik şanzıman ve tam zamanlı AWD sistem ile kombine edilmiş. Bu kombinasyonla birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 6.8 saniyede tamamlayan VinFast President'ın maksimum hızı 300 km/s olarak açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12723 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim