Anlık Bildirim

Visa, 963 milyon dolar yatırımla finansal yazılım firması Currencycloud’u satın aldı

Uluslararası büyük bir ödeme sistemi olan Visa, havale ve döviz transferleri işlemleri konusunda kullanıcı deneyimi yüksek uygulamalar geliştiren, Currencycloud'u satın alacağını duyurdu.

Visa, 963 milyon dolarlık anlaşma ile Currencycloud'u satın aldı Tam Boyutta Gör

Visa, merkezi ABD’de bulunan ve dünyanın bir çok ülkesinde kullanılan finansal hizmet şirketi olarak biliniyor. Şirket yurt dışı para transferleri ve havale döviz programlarını geliştirmek amacıyla daha önceden çeşitli eklenti ve programlar sunan Currencycloud’un hisselerinin bir kısmını satın almıştı.

Visa, Currencycloud’un gelişimini fark ederek yatırımı olan şirketi 963 milyon dolar değerinde bir anlaşma ile satın alacağını duyurdu. Visa’nın şirkette bulunan hisseleriyle beraber bu anlaşmanın 500 milyon dolar civarında olacağı bildiriliyor.

Havaleler ve döviz transferleri büyük bir büyüme gösteriyor

Havaleler ve döviz transferleri, E-ticaret işlemlerinin artması ve tedarik zincirlerinin genişlemesi son 18 ayda oldukça artış gösterdi. Aynı zamanda Visa da, 2020 yılında tüm küçük işletmelerin %43'ünün uluslararası ticaret faliyeti gösterdiğini ifade ediyor. Fakat bu işlemler, maliyetli ve verimsiz olması sebebiyle çeşitli aksamalara sebep oluyor. Bu nedenle bu sektör, sorunsuz para transferleri sağlanabilmesi için finansal hizmetlere yerleştirilecek uygulamalar geliştiren Currencycloud gibi şirketler için büyük önem taşımakta.

Visa, 963 milyon dolarlık anlaşma ile Currencycloud'u satın aldı Tam Boyutta Gör

Currencycloud, dünyada bulunan 180 ülkede çoklu para cüzdanlarına, döviz bozdurma hizmetlerine ve hesap yönetimine güç sağlayabilmek için kendi eklentilerini kullanan 500 müşteriye ev sahipliği yapıyor. Finans sektöründe bulunan işletmelerin para transferleri konusunda kendi eklentilerini entegre eden şirket, 2020 yılında gerçekleşen bir turda Visa’da dahil olmak üzere birçok şirket tarafından 80 milyon dolar yatırım toplamıştı.

Yeni teknolojiler dahil edilecek

Açıklamalara göre, Currencycloud’un satın alımıyla beraber şirketlere sunduğu hizmetler yine devam edecek. Visa ise şirketlere ve tüketicilere büyük bir hizmet skalası oluşturmak ve kendi döviz kurlarını desteklemeleri için Currrencycloud’un teknolojisini kullanacak.

Currencycloud CEO'su Mike Laven, şirketin en küçük start-up’lardan büyük şirketlere kadar daha iyi bir yarın sunmaya çalıştıklarını ifade ediyor ve yeni eklenecek teknolojiler ile paranın küresel ekonomide nasıl bir akış sağlayacağını hayal etmenin heyecan verici olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda Currencycloud'un fintech uzmanlığı ile Visa'nın ağının birleşiminin daha fazla müşteri değeri kazandıracağını ifade ediyor.

Visa'nın Küresel Hazine Sorumlusu Colleen Ostrowski ise, Currencycloud’un satın alınmasının Visa’nın küresel para hareketlerini kolaylaştıracağı yeni bir strateji olduğunu düşünüyor. Tüketici ve işletmelerin para aktarım hizmetlerinde şeffaflık, hız ve basitlik beklediğini, Currencycloud’un teknolojisi ile sıkıntılı noktaların azaltılacağını ve müşterilerin kullanıcı deneyimlerinin geliştirileceğini ifade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim