Anlık Bildirim

Vodafone 5G sabit internet testinde 1.000 Mbps üzerinde hıza ulaştı

Vodafone,  5G Sabit Kablosuz Erişim (FWA) teknolojisini test etti. Baz istasyonuna yakın yerlerde 1 Gbps'in üzerinde, uzak yerlerde ise 100 Mbps'in üzerinde hıza ulaşıldı.
Vodafone 5G sabit internet testinde 1.000 Mbps üzerinde hıza ulaş Tam Boyutta Gör
Vodafone Türkiye, 5G’nin farklı frekans bantlarını kullanarak “fiber kalitesinde” ev interneti denemesini gerçekleştirdi. Yapılan testlerde 1 Gbps+ hızlara erişilirken, baz istasyonundan 1 km’den uzak yerlerde bile ortalama bir fiber bağlantı kalitesinin sağlanabildiği gözlemlendi.

Vodafone, 5G'ye hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Son çalışmalarda 5G Sabit Kablosuz Erişim (FWA) teknolojisi test edildi. Vodafone, 5G’nin farklı frekans bantlarını kullanarak, baz istasyonuna çekilen fiber altyapıyla, her binaya fiber çekmeden, müşterilerine ev ve ofislerinde “fiber kalitesinde” internet deneyimini hangi mesafelerde sağlayabileceğini görmek ve söz konusu servisin sınırlarını tespit etmek üzere çeşitli testler gerçekleştirdi.

Baz istasyonuna yakın yerlerde 1.000 Mbps, uzak yerlerde 100 Mbps'in üzerinde hız elde edildi

Kullanıcı ile baz istasyonu arasında çok sayıda bina bulunan İstanbul’un merkezinde yapılan testlerde, 5G frekanslarından C-band (3500 MHz) ile 1 km’ye kadar, C-band’a göre daha yüksek frekans olan ve daha yüksek kapasite sunan mmWave (26 GHz) frekans bandı ile ise 500 m’ye kadar olan mesafelerde 1 Gbps+ hızlara erişildi. Testlerde hız testi uygulamaları kullanılarak kapsamanın en uç noktalarında dahi minimum 100 Mbps+ (ortalama fiber hızı) hızlara erişilirken, 10 ms’den düşük gecikme sürelerinin yaşandığı görüldü. 

Testler, her iki frekans için de hem indoor (bina içi) hem de outdoor (cam kenarı) tipi modemler kullanılarak gerçekleştirildi. Buna göre, baz istasyonuna yakın evlerde indoor tipi modemler kullanılarak servis verilebilirken, baz istasyonundan uzaklaştıkça outdoor modemlerin kullanıma daha elverişli olduğu gözlemlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4853 kez okundu.
19 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vodafone, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim