Anlık Bildirim

Volkswagen, Bosch ve Shell, karbon emisyonunu %20 azaltan benzin geliştirdi

Geliştirilen yeni yakıtın yüzde 33 oranında yenilenebilir yakıt içerdiği ve bu yıl Almanya'dan başlamak üzere benzin istasyonlarında kullanıma sunulmasının planlandığı belirtildi.

Volkswagen, Bosch ve Shell, karbon emisyonunu %20 azaltan benzin geliştirdi Tam Boyutta Gör

Küresel ısınmayla mücadele kapsamında elektrikli araç teknolojilerine ağırlık veriliyor fakat fosil yakıtların devri henüz tamamen kapanmış değil. Dev şirketler fosil yakıtlarla ilgili yeni çözümler geliştirmeye çalışırken bu konuda Bosch, Shell ve Volkwagen üçlüsünden yeni bir haber geldi.

Söz konusu üç şirket, günümüzde kullanılan yakıtlara kıyasla daha düşük karbonlu benzin geliştirdiklerini duyurdular. Blue Gasoline olarak adlandırılan yeni yakıtın kat edilen her 1 kilometrelik mesafe için karbon emisyonlarını en az yüzde 20 oranında azalttığı ifade ediliyor. Üstelik yakıtın yüzde 33'ünün yenilenebilir kaynaklardan oluştuğu da verilen bilgiler arasında.

Verilen örneğe göre bu durum, sadece bin tane Volkwagen Golf 1.5 TSI'dan oluşan bir araç filosuyla her yıl 230 metrik ton CO2 tasarrufu yapılabileceği anlamına geliyor. Yapılan ölçümlendirmede her bir otomobilin yıllık 10 bin kilometre mesafe kat edeceği varsayılmış. Shell'in geliştirilen yeni yakıtla ilgili ilk hedefi, Almanya'dan başlayarak benzin istasyonlarında son kullanıcı için erişilebilir hale getirmek.

Yeni yakıtın EN 228/E10 standartıyla uyumlu olduğu belirtilirken, içeriğindeki yüksek kaliteli katkılar sayesinde motoru son derece temiz tuttuğu ve korozyona karşı koruduğu ifade ediliyor. Bunun da Bosch, Shell ve Volkswagen'in geliştirdiği benzinin mevcut benzin istasyonu ağıyla dağıtılabileceği ve E10 benzin (yüzde 10 etanol içeren) kullanan mevcut ve yeni tüm araçlarda kullanılabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Yukarıda Blue Gasoline'in yüzde 33'e kadar yenilenebilir yakıt içerdiğini belirtmiştik. Yapılan açıklamada bu oranın Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyon (ISCC) sistemi tarafından onaylanmış biyokütle bazlı nafta veya etanolden oluştuğu ifade ediliyor.

Volkswagen, geliştirdikleri yeni yakıtın elektrikli araçlara alternatif olmayacağı, daha çok tamamlayıcı rol oynayacağı yönünde. Bunun için şarj edilebilir hibrit (PHEV) hibrit araçları örnek veren şirket, Blue Gasoline'in yüksek depolama kararlılığı sayesinde bu araçlar için oldukça uyumlu bir yakıt olduğunu belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10996 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bosch, Volkswagen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim