Anlık Bildirim

Volkswagen Grubu, model sayısını azaltarak lüks sınıfa odaklanacak

Alman otomotiv devi, çatısı altındaki tüm markalar dahilinde içten yanmalı motorlu modellerinde yüzde 60 kesintiye gidecek. Şirket, hacim ve pazar payı yerine kaliteye ve kâr miktarına odaklanacak.

Volkswagen Grubu, model sayısını azaltıp lüks sınıfa odaklanacak Tam Boyutta Gör

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Volkswagen Grubu, ürün gamını daraltmaya hazırlanıyor. Şirket, 'nitelik nicelikten önce gelir' diyerek daha az araç satacak ve daha kârlı olan lüks modellere odaklanacak.

Bu doğrultuda, Volkswagen Grubu, 2030'a kadar Avrupa'daki içten yanmalı motorlu (ICE) modellerinin sayısında %60 oranında kesintiye gidecek. Alman üretici, çatısı altındaki tüm markalar dahilinde yüzden fazla modele sahip. Bunların içerisinde ICE yani benzinli ve dizel modellerin sayısı eskiye nazaran daha az ancak şirketin bu kararı almasındaki tek neden elektrikli araçlara geçiş değil.

Alman üreticinin model sayısını azaltıp kaliteyi artırarak kendisini üst sınıfa yükseltme planında tedarik zincirindeki sıkıntıların da payı büyük. Çip krizi nedeniyle arz sorununun yoğun olarak yaşandığı geçen yıl, Mercedes-Benz ve BMW gibi üst kesime hitap eden markalar, üretim hacminin düşmesine rağmen modellerinin fiyatlarını artırarak rekor kâr elde etti. Görünen o ki Volkswagen Grubu da bu yoldan gitmek istiyor.

Halihazırda Audi, A1 ve Q2 gibi modellerinden vazgeçerek daha yüksek kâr getiren premium segmentlere odaklanacağını açıklamıştı. Önümüzdeki süreçte bu durum Alman üreticinin çatısı altındaki tüm markalar için geçerli olacak gibi görünüyor. Model çeşitliliğinin ve satılan araç sayısının azaltılıp üretilecek modellerin de üst kesime hitap edeceğini düşünürsek fiyatların da aynı oranda artmasını bekleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3481 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, benzinli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim