Anlık Bildirim

Volkswagen, Tesla katilini Zwickau fabrikasında üretecek

Volkswagen, Tesla'nın elektrikli araç pazarındaki hakimiyetiyle başa çıkmak için piyasaya süreceği amiral gemisi elektrikli otomobilini Zwickau fabrikasında üretecek.
Volkswagen, Tesla katilini Zwickau fabrikasında üretecek Tam Boyutta Gör
Volkswagen'in yeni üst sınıf elektrikli otomobili Trinity ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Alman otomobil devi bu aracı "Tesla'nın elektrikli araç pazarındaki hakimiyetiyle mücadele edecek bir amiral gemisi projesi" olarak nitelendiriyor.

Trinity, Seviye 4 otonom sürüş sistemlerini destekleyen yeni SSP yazılım platformu sayesinde Amerikan elektrikli araçları karşısında bariz bir avantaja sahip olacak. Yani belirli koşullar altında ve açıkça okunabilir trafik işaretlerinin bulunması durumunda araç kendi kendine gidebilecek.

Volkswagen, Tesla katilini Zwickau fabrikasında üretecek Tam Boyutta Gör

2026'da gelecekti ancak ertelendi

Trinity elektrikli otomobilin 2026 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyordu ancak Volkswagen Grubu CEO'su Oliver Blume göreve geldikten kısa bir süre sonra projeyi erteledi. Deneyimli yöneticinin yazılım geliştirmeden sorumlu Cariad iştirakinin üzerindeki baskıyı hafifletmek için böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Automotive News Europe'a göre Trinity'nin seri üretimi Volkswagen'in Almanya'daki Zwickau fabrikasında yapılacak. Üretimin ne zaman başlayacağı konusunda henüz kesin bir tarih yok. SSP platformu ayrıca elektrikli Golf, elektrikli Tiguan ve Tiguan Allspace'in halefi tarafından da kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim