Anlık Bildirim

Youtube çocuklara özel servisini duyurdu

Youtube çocuklara özel servisini duyurdu
Günümüzde bir çok çocuk teknoloji ile iç içe büyürken ebeveynleri de büyüme çağındaki çocuklar için olumsuz etki yaratabilecek içeriklerden endişeleniyor. Youtube ise bu endişeyi kaldıracak çocuklar için 24 Şubat tarihinde yayınlayacağı Youtube Kids uygulamasını duyurdu. Çocukların olumsuz olabilecek içeriklere erişmesini engelleyen bu uygulamada gelişmelerine katkı sağlayabilecek tv programlarının bölümleri ve popüler kanallardaki çocuk içerikleri bulunacak.
İlk etapta Android cihazlar için yayınlanacak uygulamada çocuk programları, müzikler, eğitim/öğrenme ve keşfetme kategorileri yer alacak. Örneğin popüler kanalların çocuklar için hazırladıkları videolar keşfetme kategorisi altında gösterilecek, uygulamada içerik arama özelliği de sadece çocuklar için kısıtlı içerikler arasında arama yapacak. Ayrıca çocukların uygulamayı kullanabileceği süreyi de kısıtlayabilecek.

Ayrıca yapılan açıklamada ebeveynlerin bu konuda yoğun talebi sebebiyle uygulamanın hazırlandığı belirtilirken aile içeriklerinin yayınlandığı videoların izlenme oranının diğer kategorilere göre çok daha yüksek bir oran olan %200 oranında attığı açıklandı. 13 yaşından küçük çocuklara hitap edecek uygulamanın reklam alıp almayacağı henüz belli değil, nasıl bir kazanç programına sahip olacağı ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim