Anlık Bildirim

WhatsApp'a Flaş Aramalar ve Mesaj Düzeyinde Raporlama özellikleri geliyor

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdüren WhatsApp, güvenliğini arttıracak Flaş Aramalar ve Mesaj Düzeyinde Raporlama özelliklerini getiriyor.

WhatsApp'a güvenliğini arttıracak yeni özellikler geliyor

Popüler mesajlaşma uyguması WhatsApp, kısa bir süre önce kullanıcı deneyimini arttıracak Kaybolan Mesajlar, Bir Kez Görüntülenen Mesajlar özelliklerini kullanıma sunmuştu. En son şeffaflık raporunda yalnızca Eylül ayında 2.2 milyondan fazla hesabın yasakladığını söyleyen şirket, uygulama güvenliği arttıracak 'mesaj düzeyinde raporlama' ve 'flaş aramalar' özelliklerini getiriyor.

Doğrulama yöntemi değişiyor

Mesaj Düzeyinde Raporlama özelliği, kullanıcıların belirli bir mesajı seçerek hesapları engellemelerini ve WhatsApp’a bildirmelerini sağlayacak. Bununla beraber istenmeyen mesajlar veya suç teşkil eden iletiler hızlı bir şekilde engellenebilecek. Flaş Aramalar özelliği ise, uygumayı tekrar yükleyen kullanıcıların doğrulama yöntemini geliştirecek.

Bilindiği üzere WhatsApp, uygulamayı geri yükleyen kullanıcıların doğrulamalarını gerçekleştirmek için SMS gönderimi sağlıyordu. Bu yöntemler arasına çağrı tabanlı Flaş Aramalar özelliğini eklemeyi planlayan şirket, yeni doğrulama yönteminin uygulama içerisinde gerçekleşmesi sebebiyle daha güvenli bir seçenek olduğunu belirtiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim