Anlık Bildirim

WhatsApp sesli mesajları yazıya dönüştürecek

WhatsApp'ın yeni özelliği sızdı. Transkript isimli yeni özellik sayesinde sesli mesajları dinleyemeseniz bile karşı tarafın ne söylediğini yazılı olarak görebileceksiniz.

WhatsApp sesli mesajları yazıya dönüştürecek Tam Boyutta Gör

Geliştirime çalışmalarını hızlandıran WhatsApp son günlerde pek çok yeni özelliği denemeye başladı. Şimdi de sesli mesajları yazıya dönüştüren bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcılar, kendilerine gönderilen sesli mesajların sesini açmadan, karşı tarafın ne söylediğini görebilecek. Kalabalık ortamlarda ve işte büyük kolaylık sağlayacak.

WhatsApp sesli mesajları yazıya dönüştürecek Tam Boyutta Gör

WABetaInfo.com’un tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu özelliğe “Transkript” ismi verilecek. Transkript şimdilik yalnızca iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Çünkü Apple’ın ses tanıma API’sini kullanıyor. Bunun sayede sesli mesajınızın içeriği Facebook sunucularına gönderilmeyecek. iOS işletim sisteminin dahili yapay zekası kullanılarak sesi yazıya dönüştürme işlemi yapılacak.

Transkript özelliği WhatsApp Beta'ya katılan iPhone sahipleri için önümüzdeki hafta kullanıma açılacak. Android versiyonu hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı. WhatsApp bugüne kadar iOS ve Android telefonlar arasında özellik ayrımı yapmamaya gayret etti. Bu nedenle iOS için erkenden kullanıma sunulacaktır ancak sonraki haftalarda Android’e de eklenecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim