Anlık Bildirim

Windows 11'de yeni sorun: Oyun performansını düşürüyor

Yazılım devi Microsoft, 5 Ekim'de Windows 11'in resmi sürümünü kullanıcılar ile paylaştı. Yeni Windows'u inceleyen uzmanlar, oyun ve bellek performansını etkileyen yeni sorunları ortaya çıkardı.

Windows 11'de oyun performansını etkileyen yeni bir sorun bulundu Tam Boyutta Gör

Windows 11, sistem gereksinimlerini karşılayan kullanıcılar için 5 Ekim’de erişime açıldı. Windows tarihinde en katı gereksinimlerine sahip olan yeni Windows, arayüz kullanımını daha kolay hale getirecek yeni bir tasarım anlayışına ve kullanışlı özelliklere ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra uzmanlar tarafından gelen ilk incelemeler ile beraber sistem performansını oldukça düşüren yeni sorunlar gün yüzüne çıktı.

Oyun performansını etkiliyor

Windows 11 ile gelen bilgisayarlarda Microsoft’un sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) uygulamasının oyun performansını etkilediği ortaya çıktı. PC Gamer tarafından test edilen özellik, Far Cry New Dawn’da yüzde 5, 3DMark Time Spy’da yüzde 10, Horizon Zero Dawn’da yüzde 28’e kadar performansı düşürüyor.

Windows 11'de oyun performansını etkileyen yeni bir sorun bulundu Tam Boyutta Gör

İyi haber şu ki Microsoft tarafından varsayılan gelen bu özellik, Windows 11 yükseltmesi yapan kullanıcıları etkilemiyor. VBS temel olarak hem tüketici hem de kurumsal/devlet cihazlarında güvenlik sağlaması için tanıtıldı ve kötü amaçlı yazılımların güvenlik açıklarından yararlanmasını önlüyor.

Fazla bellek kullanımı

Kullanıcı deneyimini bozacak bir diğer sorun ise, Dosya Gezgininin bellek kullanım tarafında yaşanıyor. İki ay önce keşfedilen ve resmi sürümde de düzeltilmeyen bu sorun, Dosya Gezgini üzerinde yeni pencereler açılması ile beraber büyük miktarda bellek tüketimine yol açıyor.

Windows 11 her ne kadar resmi çıkışını yapmış olsa da yeni sorunlar bulunmaya devam ediyor. Sistemin daha stabil ve sorunsuz hale gelmesi için bir süre daha beklemek gerekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20661 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 11 ve Yazılım
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim