Anlık Bildirim

Windows 11 siyah ekran nasıl çalışır?

Windows 11 geliştirici sürümlerini kurcalamaya devam eden katılımcılar ilginç yeniliklerle karşılaşıyor. Bunlardan birisi efsane mavi hata ekranı yerine siyah hata ekranının getirilmesi.

Windows 11 siyah ekran Tam Boyutta Gör

Windows işletim sistemlerinin artık efsanesi haline gelen mavi hata ekranı Windows 11 ile değişiyor. Microsoft en azından psikolojik etkilerini azaltmak için ölümcül hata ekranında renk değişikliğine gitmiş. 

Windows 11 hata ekranı

Windows sistemlerinde karşılaştığımız mavi ekran bilindiği üzere ölümcül hata ekranı olarak biliniyor ve ortaya çıktığı zaman bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyor. Bu ekranda hataya sebep olan kütüphanenin de bilgisi yer alıyor. 

Windows 11 geliştirme sürümlerinde keşfedilen ayrıntı ise hata ekranının artık siyah renge büründüğü yönünde.  Yine aynı bilgiler ve kodlar aynı şekilde kullanıcıya sunuluyor. Siyah ekranı alabilmek için bazı ayarlar yapmak gerek. 

Windows 11 siyah ekran Tam Boyutta Gör

Önce Regedit ile kayıt defterine giderek HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl yoluna ulaşmak gerekiyor. Sonrasında DisplayPreRelaseColor değerini altılı değer olarak 0 şeklinde belirlemek gerekiyor. Ardından Görev Yöneticisi üzerinde svchost.exe oturumunu sonlandırarak Bilgisayar Kapat uyarısını alıyorsunuz. Tuşa tıkladığınızda ise CRITICAL_PROCESS_DIED hatası ile siyah ekran karşınıza geliyor. Henüz Microsoft tarafından böyle bir değişiklik duyurulmadı ancak yakın dönemde gelmesi muhtemel. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8192 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, Windows 11 siyah ekran ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim