Anlık Bildirim

Windows 11 23H2 güncelleme oyun performansını etkiliyor, sorun ise Defender

Windows 11 23H2 güncellemesini yükleyen bazı kullanıcılar, temiz bir yükleme gerçekleştirdikten sonra bile bilgisayarlarının performansını önemli ölçüde düşürdüğünden şikayet ediyor.
Windows 11 23H2 güncelleme oyun performansını etkiliyor Tam Boyutta Gör
Microsoft Windows 11 23H2 güncellemesini yayınlayarak sayısız yeni özellik ve düzeltme getirdi. Ancak görünüşe göre güncelleme her kullanıcı için beklenen etkiyi yaratmadı. Bazı kullanıcılar Windows 11 cihazlarında oyunlarda genel bir performans düşüşü yaşadıklarını bildirmeye başladı. Performans sorununun temiz kurulumdan sonra bile devam ettiği ve termal bir nedenden ötürü de kaynaklanmadığı kullanıcılar tarafından belirtiliyor.

Windows 11 23H2 oyun performansını düşüyor

Yaşadıkları sorunları resmi Microsoft forumlarında dile getiren kullanıcılardan bazıları 23H2 temiz yüklemesinin neredeyse tüm kıyaslamalarda 22H2'ye göre yüzde 5 ila 8 arasında daha yavaş olduğunu iddia ediyor. Buna ek olarak, oyunlarda rastgele takılmalar ve performansla ilgili diğer sorunlar da yaşanıyor. En nihai çözüm önceki sürüme geri dönmek olsa da Microsoft, geçici bir çözüm de sunmuş durumda.

Şirkete göre, kullanıcılar birkaç PowerShell komutuyla Microsoft Defender'ı sıfırlamalı, bilgisayarlarını yeniden başlatmalı ve ardından BIOS'ta CPU Sanallaştırmayı etkinleştirmeli. Ardından kullanıcıların, Windows Security'yi açmaları ve Core Isolation ayarları altında Memory Integrity'yi etkinleştirmeleri gerekiyor. Yukarıda belirtilen değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlatıldığında, Hypervisor çalışıyor olacak ve Sanallaştırma Güvenliği etkinleştirilecek. Microsoft ve bu geçici çözümü deneyen çoğu kullanıcı bu adımların işe yaradığını bildiriyor. İlgili komutlara kaynak kısmından vaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynakça https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/17ytpxr/cpu_performance_degradation_after_23h2_update/ https://www.techspot.com/news/101048-windows-11-23h2-update-affecting-gaming-performance-but.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11784 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11 23H2, windows 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim