Anlık Bildirim

Windows on ARM cihazlarına 64-bit desteği yakında

Uzun kullanım süreleri ve sürekli internete bağlı taşınabilir sistemler vaadiyle yola çıkan Windows on ARM cihazları henüz 64-bit desteği sunmuyor. Gelecek yıl ise testler başlayacak.

Windows on ARM cihazlarına 64-bit desteği yakında Tam Boyutta Gör

Windows RT sürümü ile yaşadığı büyük hayal kırıklığını Windows on ARM ile avantaja çeviren Microsoft projesini geliştirmeye devam ediyor. Üreticiler birbiri ardına yeni modellerini duyururken 64-bit desteği de yolda.

En büyük eksiklik

Bilindiği üzere ARM işlemciler üzerinde bazı kısıtlamalar nedeniyle sadece 32-bit uygulamalar emule edilebiliyor. Bu nedenle 64-bit standardının performans ve verimlilik gibi avantajlarından faydalanılamıyor. Ayrıca pek çok uygulama da sadece 64-bit desteği sunduğu için WoA ekosisteminde çalışmıyor.

Kaynaklara göre Microsoft, 64-bit desteği gelecek yıl itibariyle Windows Insider programı içerisinde testlere açılacak. Testlerden sonra ise 2021 yılının başlarında uyumlu tüm cihazlara yayınlanmış olacak.

Windows on ARM cihazlara hayat veren Qualcomm yongaları hali hazırda 64-bit desteği sunuyordu. Emulatör teknolojilerinde yapılacak optimizasyonlarla bu destek hayata geçirilecek. Böylece daha fazla uygulamanın ekosisteme gelmesi ve haliyle büyük bir hareketlilik oluşması sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim