Anlık Bildirim

Eski WinRAR sürümlerini kullananlar dikkat: Yeni bir açık bulundu

Geçmişten günümüze birçok kullanıcının aktif olarak kullandığı arşif uygulaması WinRAR'da yeni bir açık ortaya çıktı. Saldırganlar uygulamanın eski sürümlerinde Uzaktan kod yürütülmesini sağlıyor.

WinRAR'da yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı

PC kullanıcılarının popüler arşiv uygulaması WinRAR'da önemli bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Uzaktan kod yürütülmesini sağlayan bu yeni açık büyük tehlikeler oluşturabilir.

Eski sürümlerde sorun bulundu

Web Güvenliği Araştırmacısı Igor Sakovskiy, açığın WinRAR'ın 5.70 sürümünde bulunduğunu söylüyor. Yeni açık kullanıcı ile saldırganın ortak ağda bulunması ile gerçekleşiyor ve uygulamada açılan bir pencerede ''evet'' veya ''çalıştır'' seçeneklerine tıklanması ile aktif hale geliyor.

Sakovskiy ayrıca, WinRAR'ın önceki birçok sürümün CVE- 2018-20250 açıklarından yararlanarak uzaktan kod yürütülmesine karşı savunmasız olduğunu belirtti. Uygulamanın Temmuz ayında paylaşılan yeni sürümünün sorun içermediği bildirilirken, WinRAR sürümlerini kontrol etmek isteyen kullanıcılar, uygulamayı açarak üst kısımda yer alan ''yardım'' seçeneğine ve hemen sonrasında ''WinRAR Hakkında'' seçeneğine tıklayarak sürüm bilgilerine ulaşabilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim