Anlık Bildirim

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Çok hızlı SSD depolama çözümleriyle geleceği bilinen yeni nesil konsollardan Xbox Series X ile ilgili bir sızıntı haberi geldi.Buna göre konsolun SSD'si 3.75GB/sn sıralı okuma ve yazma hızı sunabilir.

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı! Tam Boyutta Gör

Yeni nesil konsolların piyasa çıkış tarihleri yaklaştıkça, cihazlarla ilgili yeni detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Söz konusu detaylardan en heyecan verici olanlarından biri ise hem Sony’nin PS5’i hem de Microsoft’un Xbox Series X’in sahip olacağı depolama çözümleri.

Her iki konsolda da çok hızlı SSD depolama çözümlerinin sunulacağı ve bunun da oyunların sunuluş tarzında devrimsel değişiklikler getireceği bir süredir ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan kanlı canlı Xbox görüntülerinin ardından bir detay da konsolun SSD depolama çözümü kapsamında paylaşıldı.

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Doğruluğunun henüz ispatlanamadığı sızıntıya göre Microsoft’un yeni konsolu PS5019-E19 Ana SSD depolama birimi ile gelecek. Söz konusu donanım, DRAM’siz 4. nesil PCIe M.2 depolama çözümü.

PC tarafında bile yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan PCIe 4.0 destekli çözüm paylaşılan bilgiler dahilinde 2TB’a kadar depolama alanı desteğiyle gelecek. Teorik olarak 3.75GB/sn sıralı okuma ve yazma desteği sunan arayüz bir önceki nesil Xbox’ın depolama çözümü olan 5.400 dönüş hızı sunan HDD ile kıyaslandığında ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. 100MB/sn okuma yazma hızı sunan mevcut konsolun depolama çözümüne kıyasla box Series X’in SSD’si 36 kadar daha hızlı değerler elde ediyor. PS5019-E19’nin 440K IOPS okuma ve 500K IOPS yazma değerlerine ulaştığını da ayrıca belirtelim. 28nm boyutundaki çip ARM Cortex R5 işlemci ile geliyor.

Xbox Series X’in SSD’si ile ilgili detaylar paylaşıldı: 36 kata kadar hız artışı!

Tabi ki yukarıdaki değerlerin teoride var olduğunu hatırlamakta fayda var. Konsol piyasaya çıktığında yapılacak gerçek dünya testlerinde SSD’nin gücünü hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8245 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox series x, Donanım Bileşenleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim