Anlık Bildirim

Xiaomi, sektörde fark yaratacak yeni batarya teknolojisini duyurdu

Günümüz akıllı telefonlarına güç veren pil teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdüren Xiaomi, bataryaların ömrünü arttırırken alandan tasarruf sağlayacak yeni pil teknolojisini duyurdu.

Xiaomi, fark yaratacak yeni batarya teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Xiaomi, pil boyutlarını yüzde 10 oranında küçülten ve aynı hacim oranında daha yoğun pillere olanak tanıyacak yeni bir atılım gerçekleştirdi.

Sektörde fark yaratabilir

Yeni nesil pil teknolojisi, silikon içeriğin 3 kat arttırıldığı ''pil düzeyi yüksek silikon lityum ilave teknolojisi’' ile pilin ömrünü arttırırken batarya süresinde 100 dakika gelişim sağlayacak. Bununla beraber bataryalarda düz olarak konumlandırılan PCM’e (koruma devresi modülü) 90 derece açı veren şirket, daha fazla alan tasarrufu elde edecek.

Xiaomi, fark yaratacak yeni batarya teknolojisini duyurdu

Özel bir yakıt göstergesi çipi ile donatılan yeni batarya, güvenliği arttırmak için kendi kendini geliştiren algoritmaları kullanarak verileri analiz edebilecek. Ayrıca bu algoritmalar ile sıcaklığın yüksek olduğu mevsimleri bile algılayarak kendini ayarlama yeteneğine sahip olacak.

Geliştirilmiş 100W flaş şarj teknolojisi üzerinde de çalışmalar sürdüren Xiaomi, önümüzdeki yılın ikinci yarısında yeni pil teknolojisine sahip bataryaların seri üretimine başlamayı planlıyor. Bununla birlikte yeni pil teknolojisine sahip Xiaomi telefonların 2022'in sonlarında geleceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim