Anlık Bildirim

Volkswagen ve Xpeng, maliyetleri düşürmek için ortak parça kullanım anlaşması imzaladı

Xpeng ve Volkswagen Grubu, çekişmeli Çin pazarında rekabetçi kalabilmek için  ortak kaynak kullanımı yoluyla maliyetleri düşürmeyi ve geliştirme sürecini hızlandırmayı amaçlayan bir anlaşma imzaladı.
Xpeng ve Volkswagen'den platform maliyetlerini düşürecek anlaşma Tam Boyutta Gör
Çinli elektrikli araç üreticisinden yapılan açıklamada, Xpeng ve Volkswagen, her iki şirket tarafından kullanılan araçlar ve platformlardaki yaygın bileşenler için ortak bir kaynak kullanım programı imzaladı. Xpeng, bu programın platform maliyetlerini düşüreceğini ve her iki şirketin B segment bataryalı elektrikli araçlarının rekabet gücünü artıracağını dile getirdi.

Volkswagen Grubu'nun Çin Yönetim Kurulu Üyesi Ralf Brandstätter, konuyla ilgili açıklamasında, "Xpeng ile olan ortaklığımız sayesinde, yalnızca geliştirme sürelerini hızlandırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda verimliliği artırıyor ve maliyet yapılarını optimize ediyoruz." şeklinde konuştu. Brandstätter, "Bu da fiyat konusunda oldukça hassas olan pazardaki rekabetçiliği artıracak." diye ekledi.

Yapılan anlaşma kapsamında geliştirilecek modellerle ilgili çok detay yok ancak Volkswagen, ilk etapta iki tane Volkswagen markalı otomobil geliştirileceğini ve bunlardan ilkinin SUV olacağını belirtti. Alman üreticiden yapılan açıklamada, bu anlaşmanın ürün geliştirme sürecini yüzde 30'dan fazla kısalttığı ve ilk iki modelin 2026 yılında satışa sunulacağı ifade edildi.

Hatırlanacak olursa, geçtiğimiz temmuz ayında iki şirket de Volkswagen'in Xpeng'in yüzde 4,99'unu satın almak için 700 milyon dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Aynı açıklamada, Volkswagen markalı iki yeni model için Xpeng G9'un platform ve ADAS (gelişmiş sürücü asistan sistemi) yazılımının kullanılacağı belirtilmişti.

Kaynakça https://cnevpost.com/2024/02/29/xpeng-vw-master-agreement-joint-sourcing/ https://ir.xiaopeng.com/news-releases/news-release-details/xpeng-and-volkswagen-group-announce-entry-master-agreement Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim