Anlık Bildirim

Citroen, bataryalı ve yakıt hücreli ticarisi e-Jumpy Hydrogen'i satışa sunmaya hazırlanıyor

Bu yılın ikinci yarısında yollara çıkması beklenen Citroen e-Jumpy Hydrogen, 400 kilometrenin üzerinde menzil ve 3 dakikadan kısa sürede hidrojen yakıt ikmali ile dikkati çekiyor. İşte detaylar:

Yakıt hücreli Citroen e-Jumpy Hydrogen ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Citroen'e göre şirket çalışanlarının yüzde 8'i, günde en az 300 kilometrenin üzerinde yolculuk yapmak zorunda olan veya gün içinde araçlarını şarj etmek için zamanı olmayan kullanıcı profilinden oluşuyor. Herkesin ihtiyacına uygun modern, teknolojik ve uygun maliyetli mobilite çözümleri sunan Citroen, bu noktadan hareketle elektrikli hafif ticari araç portföyünü hidrojen teknolojisiyle tamamlıyor.

Citroen'in ilk yakıt hücresi ve şarj edilebilir bataryaya sahip elektrikli van modeli e-Jumpy Hydrogen, yılın ikinci yarısında yollarla buluşmaya hazırlanıyor. Yeni teknolojiyi bünyesinde barındırırken yükleme hacmi ve yükleme kapasitesi gibi özelliklerinden ödün vermeyen e-Jumpy Hydrogen, 400 kilometrenin üzerinde bir sürüş menzili sunuyor. Menzili bataryanın yanında ön koltukların altında bulunan üç adet 700 barlık karbon fiber hidrojen deposu desteklerken, depoları doldurmak için sadece 3 dakika yetiyor. Böylece profesyoneller, sıfır karbondioksit emisyon seviyesiyle emisyon kısıtlamalarının yaşandığı şehir merkezlerine de rahatlıkla girebiliyor.

Tamamen elektrikli bir araç olan ve iki farklı enerji kaynağından beslenen e-Jumpy Hydrogen, gücünü üç adet 700 barlık depodaki hidrojeni tüketerek elektrik üreten 45 kW’lık yakıt hücresi ve 50 kilometrelik rezerv görevi gören, hidrojen deposu boşaldığında devreye giren 10,5 kWsa'lik bir bataryadan alıyor. Hidrojen yakıt hücresi menzil sağlarken, batarya hızlanma veya ekstra güç gereksinimi olan durumlarda devreye giriyor. Bu iki enerji kaynağı, motora yakıt sağlamak ve aktarma organlarına güç sağlamak için birleşiyor.

Yakıt hücreli Citroen e-Jumpy Hydrogen ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yavaşlama anında enerjiyi geri kazanan batarya, hidrojen yakıt hücresi tarafından üretilen elektrik kullanılarak otomatik olarak şarj ediliyor. Batarya ayrıca, kablo ile şarj noktalarında da şarj edilebiliyor. Fransa'daki SevelNord fabrikasında üretilen Jumpy, Stellantis Grubu'nun Almanya, Rüsselsheim'da bulunan hidrojen yakıt hücresi araştırma ve geliştirme merkezinde dönüştürülecek.

Bu yılın sonuna kadar hafif ticari araç ailesinin tümünü elektriklendirme stratejisi izleyen Citroen, bu alanda ilk olarak e-Jumpy'yi yollarla buluşturmuştu. Marka, yılın ikinci yarısında ise My Ami Cargo, e-Berlingo Van ve e-Jumper modellerini satışa sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim