Anlık Bildirim

Yamaha dünyanın ilk hidrojenle çalışan dıştan takma tekne motorunu tanıttı

Yamaha Motor Corporation, tekneler için dünyanın ilk hidrojenle çalışan dıştan takma motorunu tanıttı. Şirket hidrojen motorunun deniz ortamında gelişimi için çaba sarf edecek.
Yamaha dünyanın ilk hidrojenle çalışan tekne motorunu tanıttı Tam Boyutta Gör
Yamaha, 2024 Miami Uluslararası Tekne Fuarı'nda teknelere yönelik dünyanın ilk hidrojenle çalışan dıştan takma motor prototipini tanıttı. Şirket bu motoru çalıştıracak yakıt sistemini geliştirmek için Roush ile ortak bir çalışma yürüttüğünü söylüyor.

Söz konusu motoru test etmek için Regulator Marine iş birliği ile bir tekne inşa edildi. Şirketler 2024 yazında prototipin su üzerinde uygulanabilirliğini test etmeye başlayacak.

Yamaha dünyanın ilk hidrojenle çalışan tekne motorunu tanıttı Tam Boyutta Gör

Otomobil motorlarından ilham aldı

Yamaha, öncü XTO motorunun hidrojenle çalışan bir versiyonunu geliştirmek için otomobil motorlarından ilham aldı. Ayrıca hidrojen sistemlerinde geniş deneyime sahip olan Roush'un uzmanlığından faydalandığını belirtelim.

Yamaha dünyanın ilk hidrojenle çalışan tekne motorunu tanıttı Tam Boyutta Gör
Geliştirme sürecinde Regulator Marine, teknenin hidrojen depolama gereksinimlerini karşılayacak şekilde uyarlanmasına yardımcı oldu. Yamaha sadece hidrojen motorunun verimliliğini değil, aynı zamanda bu teknolojinin deniz ortamında gelişimini teşvik etmek için de çaba harcayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim