Anlık Bildirim

Yapı Kredi, Arçelik işbirliği ile Bodrum'daki şubesini "sürdürülebilir şube"ye dönüştürdü

Yapı Kredi, Yapı Kredi Leasing ve Arçelik iş birliğiyle Bodrum'daki şubesini "sürdürülebilir şube"ye dönüştürtü ve şubenin çatısına güneş panelleri kuruldu.     

Yapı Kredi'den doğa dostu sürdürülebilir şube Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz saatlerde Yapı Kredi'nin dünya adına güzel bir haber paylaşıldı. Yapı Kredi, Yapı Kredi Leasing ve Arçelik iş birliğiyle Bodrum'daki şubesini "sürdürülebilir şube"ye dönüştürdü.

Yapı Kredi'nin geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamaya göre Yapı Kredi Leasing ve Arçelik işbirliği ile Bodrum'daki şubenin çatısına güneş panelleri koyuldu. Ayrıca şubenin otoparkında bulunan elektrikli araç şarj istasyonu ve buraya tahsis edilecek elektrikli aracın enerjisi de yenilenebilir enerjiden elde edilecek. 

Bu ortaklıkta Arçelik görevini güneş panelleri ve elektrikli araç şarj istasyonunun kurulumunu yaparak yerine getirdi. Ayrıca proje Yapı Kredi Leasing yüzde 1 KDV avantajı ile gerçekleştirildi. Gelecek dönemde uygulamanın fiziki koşulları uygun olan farklı şubelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, iklim krizinin dünyayı tehdit eden en büyük risklerden biri olduğunu belirterek, bu nedenle yenilenebilir enerjiye finansman sağladıklarını ve sürdürülebilir bir dünya için bu alana yoğunlaştıklarını bildirdi.

Yapı Kredi'den doğa dostu sürdürülebilir şube Tam Boyutta Gör

Çatı üstü güneş enerjisi sisteminde sektör lideri olduklarını kaydeden Torun, şu açıklamalarda bulundu: "Tecrübemize paralel şekilde uzmanlığımız da aynı oranda yüksek. Bu kapsamda Yapı Kredi Bodrum Şubesi ile iklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji kullanımına dikkat çekiyoruz. Arçelik altyapısını kullanarak hayata geçirdiğimiz sürdürülebilir şubeyle finans sektöründe düşük karbon ekonomisine geçişte öncü ve örnek olmak istiyoruz. Böylece sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılmasını, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasını ve çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacağız."

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ise çevre dostu enerji üretimi yapan solar enerji sistemlerinin tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını sağlamak ve gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak amacıyla öncü bir rol üstlendiklerini bildirdi.

Müşterilerinin sürdürülebilir geleceğe katkı sunmasını destekleme noktasındaki hedeflerinden bahseden Dinçer, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu hedef doğrultusunda, uzman mühendislik bayilerimiz ve iş ortaklarımızla konutlardan AVM'lere, üretim tesislerinden ofislere ve otellere kadar her ölçekte proje için keşif, mühendislik, kurulum, izin süreci ve projelendirme dahil anahtar teslim kurulum hizmeti veriyoruz. Uzun ömre sahip solar enerji sistemlerinin yüksek verimle çalışması için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yapı Kredi Leasing ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz sayesinde güneş enerjisinin finansmanında büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Solar enerjiyi tüm Türkiye'de herkese ulaştırabileceğimize olan inancımız tam."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim