Yaşamın Dünya’da nasıl başladığına dair ortaya atılan hipotezlerden muhtemelen en kabul göreni bunun kuyruklu yıldız, asteroit ya da proto gezegen çarpmaları sonucu mümkün olduğunu iddia edendir. Yaşamın söz konusu gök cisimlerinde bulunan ve Dünya’daki biyolojik moleküllerin çoğunu oluşturan kimyasallarla gezegenimize ulaştırıldığı tezi ise bugüne kadar eksik olan bir kimyasal nedeniyle tam olarak ispattan uzaktı. Ancak yaşanan bir gelişme, yaşamın kaynağının bir kuyruklu yıldız ya da göktaşı olabileceği ihtimalini iyice kuvvetlendirdi.
Ayrıca Bkz. "İnsanlığı Mars'a taşıyacak olan dev roketin inşaası başladı"
İlginizi Çekebilir
Gezegenimizdeki biyolojik moleküllerin çoğunu oluşturan altı kimyasal bulunuyor. Bunlar; karbon, hidrojen, nitrojen, oksijen, fosfor ve sülfür (CHNOPS) olarak sıralanmakta. Bilim insanları, söz konusu kimyasallardan ilk dördünün karbon temelli asteroitlerde rahatlıkla bulunduğunu ifade ederken geriye kalan son ikisini yani sülfür ve fosforu tespit etmekte zorlanmıştı.
Sülfür de bulunmuştu
Araştırmalarını sürdüren bilim insanları, günün sonunda üzerinde daha önce sülfür tespit edilen 67P/Churyumov–Gerasimenko adlı kuyruklu yıldızda fosfor da buldu. Araştırmacılar, hücrelerimizin enerji depolama ve transferi için ihtiyaç duyduğu kimyasalın evrende çok yaygın olarak bulunmadığını belirtiyor.
Katı haldeki toz parçaları içindeki minerallerde bulunan fosfor iyonları, Avrupa Uzay Ajansı’nın 67P/Churyumov–Gerasimenko’yu incelemek için 2004 yılında uzaya fırlattığı ve Eylül 2014 ile Eylül 2016 gökcismine yaklaşan Rosetta uzaya aracı tarafından kuyrukluyıldızın iç saçından toplanan toz parçalarına ait verileri inceleyen Finlandiya’daki Turku Üniversitesi’nce tespit edildi. Bahse konu toz parçaları, Rosetta üzerinde bulunan COSIMA adlı cihaz tarafından kuyruklu yıldız saçından toplandı, fotoğraflandı ve kütle spektrometresi tarafından da bunların ölçümü yapıldı.
Astronomi dünyası için bir ilk olan keşif sayesinde CHNOPS kimyasallarının sonuncusu da bir kuyruklu yıldızda bulunmuş oldu. Bakalım söz konusu keşif, bilim dünyasında nasıl yankılanacak.
https://newatlas.com/space/phosphorus-comet-67p-churyumov-gerasimenko-rosetta/ Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
[color=#003366]“Şüphesiz Allah, size gerçek olanı söz verdi. Ben de size söz verdim ama yalancı çıktım. Zaten benim sizi zorlayacak bir gücüm yoktu. Ben sadece sizi çağırdım, siz de hemen bana geliverdiniz. O hâlde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Şüphesiz ben, daha önce sizin, beni Allah’a ortak koşmanızı kabul etmemiştim. Şüphesiz, zalimlere elem dolu bir azap vardır.”
bilimsel çalışmaların yapılmasına kimse karşı olmaz. ama elon musk gibi ihtişamlı bir proje uğruna da insanları ölüme göndermek doğru bir iş değildir. kendi de diyor. oraya gidenler büyük ihtimalle ölüme gidecek ama proje ihtişamlı olacak.. bilimsel çalışmalar ile oraya göndereceğin ekibe geri dönme imkanını da sağladığın anda o iş doğru bir iş olur. insan hayatını tehdit eden bir durum olmadığına göre, oraya da insanlı uçuş yapmanın ne gibi bir amacı olabilir bilimsellik açısından?
bilim ile insanların kandırılamaması gerek bu zamanda. kendin çekiyorsun fotoğraf hubble ile. bunu yaparken bile 14 gün pozlama yapıyorsun da sonra verileri birleştirip resim oluşturuyor ve renklendiriyorsun. sonra da insanlara gösteriyorsun. gerçek resimleri gösterseler, herkes dudak bükecek. renk yok çünkü, her şey siyah beyaz. elektromanyetik spektrum konusu var. merak eden incelesin.
lafın kısası, fosfor bulmuş olsan ne olacak? senin derdin aslında o fosfor'u oraya kimin koyduğunu bulmaya çalışmak. fosfor'un nereden geldiğini bulmak bile sana yavan kalacak. yani illa bir uzaylı arayıp bulmaya çalışmak bir kısım bilimsel araştırmacıların hevesi. bazıları da onların bu hevesine yönelik çağrısına kulak veriyor işte. iş bitirilip de gerçek ortaya çıkınca, herkes kendisine yapılan çağrının sahibinin yanında saf tutacak. o zaman da bilim size yardımcı olamayacağı için çok ararsınız ibrahimi dini.
Yoksa Allah yaratmıştır sonra yarattığını değiştirmiştir, bu olmayacak birşey değil benim için. Ben kimim ki Yaradanın tasarrufunu sorgulayayım?
Ama "Allah yok(haşa),Tanrı yok, yaratıcı yok kendi kendine oldu" dersen ona itiraz ederim işte. Neye göre söylüyorsun bunu bir kere?
Bilime göre diyorsun, belki de asla emin olamayacağın bir şeyin neresi, hangi bilimsel veriye dayanıyor?
Birinin dine inanıp inanmaması beni ilgilendirmiyor. O kişinin kendi seçimi veya problemi.
Bilimsel kanıt diye önümüze koyduklarınız Televole haberi gibi "olduğu sanılıyor, düşünülüyor, iddia ediliyor"dan öteye gidemedi daha.
Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz olum neyin kafası bu sizdeki?
Neyse ...."Allah yok(haşa), yaşam kendi kendine oluştu" deyince madalya takılacağını zanneden insanlarla niye polemiğe giriyorsam ben de.
Yav he he...
Bilim kötü diyen yok. Bizim için bilim Allahın yarattıklarını açıklamak için var. Niye kötü diyelim?
Kuyruklu yıldız yalan diyen yok. Kuyruklu yıldızdan yaşam geldi tezi yalan diyoruz.
Kuyruklu yıldızdan yaşamın kendi kendine geldiğine inanıyor adamlar ama bir yaratıcıya inanmıyor. Çok mantıklı. Gerçekten.
Kendi kendinize bir İslam, inançlı insan portresi oluşturmuşsunuz ona göre abuk subuk çıkarımlar yapıyorsunuz. Devamlı bir saldırı hali niyeyse artık.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
1693 kez okundu.
9 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
rosetta uzay aracı, fosfor ve