Anlık Bildirim

Yaşamsal bulguları monitörize eden kıyafet geliştirildi

MIT kurumundan araştırmacılar, kişilerin vital bulgularını monitörize edebilecek giysi tasarladı. Yeni kıyafet tasarlanırken vücudun her bölgesinden duyu alabilecek elektrot şeritleri kullanıldı.

Yaşamsal bulguları monitörize eden kıyafet geliştirildi Tam Boyutta Gör

MIT kurumundan araştırmacılar, kişilerin vital bulgularını monitörize edebilecek giysi tasarladı. Yaygın olarak üretilen ve kullanılan sensörlerden farklı mantıkta geliştirilen kıyafet, önceki sensörlerin sadece belirli bölgeyi hedef alması sonucu oluşan olumsuz durumu tersine çevirmek amacıyla tasarlandı.

Elektriksel olarak iletken liflerden üretilen kıyafet sayesinde sensörler, giyen kişiyi rahatsız etmeden vücudun bütün bölümlerinden uyarı yakalayabiliyor.

Vücudun her tarafından duyu alabilen elektrotlar

Yaşamsal bulguları monitörize eden kıyafet geliştirildi Tam Boyutta Gör

Yeni kıyafet tasarlanırken araştırmacılar vücudun her bölgesinden duyu alabilecek şekilde elektrot şeritlerini kıyafetin iş yüzeyine yerleştirdi. Böylece kıyafeti giyen kişi rahatsız edilmeden her bölgeden uyarı akışı sağlanmış bulunuyor.

Yeni kıyafette bulunan 30 farklı sensör ile kişilerin vücut sıcaklığı, hareketleri, kalp atışları ve solunum hızı takip edilebiliyor. Ayrıca yeni kıyafet yıkanacağı zaman sensör çıkarılabiliyor. Elektrot şeritleri ise epoksi ile kaplanmış durumda bulunuyor yani su geçirmez oldukları için kıyafet kolayca yıkanabiliyor. Son olarak elektrot şeritlerinin istendiği zaman çıkartılıp başka kıyafetlere de aktarabildiğini belirtelim.

Yeni araştırma npg Flexible Electronics adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim