Anlık Bildirim

Yeni 2022 Land Rover Range Rover tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Daha pürüzsüz ve modern görünen tasarımın yanı sıra yeni bir platform üzerine inşa edilen 2022 Range Rover, yeni PHEV versiyonların yanı sıra tamamen elektrikli bir versiyona da kavuşacak.

Kısa süre önce tasarımı sızdırılan yeni 2022 Land Rover Range Rover dün gece düzenlenen bir etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Yeni Range Rover, genel çizgisini kaybetmeden yenilenen gövde tasarımı, yeni teknolojileri ve motor seçenekleriyle dikkat çekiyor.

İlk olarak beşinci nesil Range Rover'ın MLA-Flex platformu üzerine inşa edildiğini belirtelim. Müşterilerin tercihine göre kısa ve uzun aks mesafeli versiyon seçenekleri varlığını sürdürüyor. Yaşam alanında ise tercih edilen donanım seviyesi ve tercihe göre dört, beş ve yedi koltuk konfigürasyonları sunuluyor.

Dış tasarım

Yeni Range Rover, dış tarafta görmeye alışık olduğumuz genel tasarım dilini benimsemeye devam ediyor. Ön bölümde farların, üst panjurun ve tamponda boydan boya uzanan merkez hava girişinin güncellendiğini görüyoruz. Panjur ve tampondaki detaylar versiyona göre değişiklik gösteriyor. Yanda ise gizli kapı kolları, camlar ve kapılar dahil olmak üzere daha pürüzsüz bir görünüm söz konusu.

Yeni 2022 Range Rover tanıtıldı: İşte tasarımı ve özelikleri Tam Boyutta Gör

Lüks SUV'nin pürüzsüz tasarımı arka bölümde de devam ediyor. Tavanda iki tane yüzgeç anten göze çarpıyor. Geniş bir spoylerin yer aldığı bölümde Range Rover yazısı boydan boya uzanan siyah bir panel üzerine konumlandırılmış. Kapalı olduğunda bu tasarımın bir parçası gibi görünen dikey stoplar da oldukça dikkat çekici görünüyor diyebiliriz. Yapılan tüm dokunuşlar sonrasında büyük SUV'nin hava sürtünme katsayısının 0.30 Cd olduğunu da belirtelim.

İç mekan

Yeni nesil Range Rover'ın iç mekanında 13.7 inç dijital gösterge ekranı ve 13.1 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Arkadaki yolcular için de ön koltuk sırtlarında bulunan 11.4'er inçlik ekranlar mevcut. Ayrıca dört koltuk konfigürasyonu devrede olduğunda, arka iki koltuk arasındaki bölümde 8 inçlik bir dokunmatik ekran daha devreye giriyor.

Lüks SUV'de ayrıca, donanım seviyesine bağlı olarak 35 hoparlörlü, 1600 watt Meridian Signature ses sistemi de bulunuyor. Söz konusu sistemde yaşam alanını daha sessiz kılmak adına gürültü engelleme özelliği de mevcut. Ayrıca otomatik açılıp kapanabilen kapılar da opsiyon listesindeki gelişmiş özellikler arasında yer alıyor.

Yeni 2022 Range Rover tanıtıldı: İşte tasarımı ve özelikleri Tam Boyutta Gör

Altyapı ve motor seçenekleri

Range Rover'da navigasyon sisteminden faydalanarak hareket eden adaptif havalı süspansiyon sistemi mevcut. Ayrıca elektrikli kontrol edilebilir aktif denge çubukları da konforlu bir sürüşe katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra arka tekerlekleri 7.3 dereceye kadar açılandırabilen arka aks yönlendirme sistemi de özellikler arasında. Bu da büyük SUV'nin dönüş çapını 11 metrenin altına indiriyor.

Yenilenen SUV'de Avrupalı müşteriler için üç dizel, üç benzinli ve iki PHEV yani şarj edilebilir hibrit seçeneği sunuluyor. Benzinli tarafta P360 ve P400 motorlar, dizel tarafta ise D250, D300 ve D350 olarak adlandırılan motorlar mevcut. Altı silindirli benzinli ve dizel ünitelerde 48V hafif hibrit desteği mevcut.

Benzinli tarafta en dikkat çeken seçenek ise BMW kaynaklı P530 V8 ünite olacak. 523 beygir güç üreten 4.4 litre çift turbo V8 ünite kullanacak olan bu model, gücünü dört tekerleğe birden ZF 8 ileri otomatik şanzımanla aktaracak. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamladığı aktarıldı.

Yeni 2022 Range Rover tanıtıldı: İşte tasarımı ve özelikleri Tam Boyutta Gör

Yeni Range Rover'ın PHEV versiyonları ise 3.0 litre altı silindirli benzinli ünite, 38.2 kWsa lityum iyon batarya ve 105 kW elektrik motorunu bir araya getiriyor. Bu seçeneklerden ilki 434 beygir, daha güçlü olanı ise 503 beygir güç üretiyor. Söz konusu versiyonların gerçek dünya koşullarında 80 kilometre saf elektrikli sürüş sunması bekleniyor.

Yeni nesil Range Rover'ın tamamen elektrikli versiyonu da 2024 yılında aileye katılacak. Modelin Almanya'daki başlangıç fiyatı 121.200 euro olarak açıklandı. Ülkemizde ise mevcut makyajlı kasanın başlangıç fiyatı 4 milyon TL'ye yakın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28600 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, lüks suv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim