Anlık Bildirim

Yeni Apple iPad Pro modellerinin kılıfı kapatıldığında mikrofonla bağlantı kesiliyor

Apple'ın kişisel gizlilik kapsamında 2018'den bu yana laptoplarında yer alan kapakla birlikte mikrofonun bağlantısını kesme özelliği, 2020 model iPad Pro'larda da kendisine yer buldu.

Yeni Apple iPad Pro modellerinin kılıfı kapatıldığında mikrofonla bağlantı kesiliyor

Yeni nesil MacBook modelleri, kapakları kapatıldığında mikrofonun bağlantısını fiziksel olarak kesen bir gizlilik özelliğine sahipti. Çok dikkat çekmese de konuyu önemseyenler için kritik bir fonksiyon olan bu özellik, 2020 iPad Pro modellerinde de kendisine yer bulmuş durumda. 

Kendiliğinden bir kapağı olmasa da Apple tarafından onaylanmış bir kılıfla kullanılırken kapak kapatıldığı anda mikrofonla bağlantıyı kesen iPad Pro, ortam dinlemesinin önün kesmiş oluyor. Özellik, Apple’ın merakla beklenen ve önceki nesil iPad Pro modelleriyle de uyumlu olan Magic Keyboard aksesuarıyla da çalışacak.

9to5Mac tarafından yayınlanan rapora göre, kapak kapatıldığında mikrofonla bağlantı fiziksel olarak kesiliyor. Bu sayede cihazdaki herhangi bir yazılım, Apple’ın kendi işletim sistemi bile ele geçirilmiş olsa, mikrofona erişemiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim