Anlık Bildirim

Yeni Dacia Sandero Stepway, Euro NCAP'ten 2 yıldız aldı

Çarpışma koruması konusunda kötü bir performans sergilemeyen Sandero Stepway'in ortalama puanı elektronik destek konusundaki eksikleri nedeniyle 2 yıldıza kadar düştü.

Yeni Dacia Sandero Stepway, Euro NCAP'ten 2 yıldız aldı Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan yeni Dacia Sandero Stepway, Euro NCAP güvenlik derecelendirme programının son konuklarından biriydi. Standart güvenlik ekipmanıyla teste tabi tutulan Sandero Stepway, sonuç olarak sadece 2 yıldız alabildi.

Yeni Dacia Sandero Stepway, yapılan çarpışma testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde yüzde 70, çocuk yolcu kategorisinde ise yüzde 72 oranında başarı gösterdi. Euro NCAP'e göre, yeni Sandero Stepway sadece çarpışma koruması konusunda değerlendirilmiş olsaydı muhtemelen 4 yıldız alacaktı.

Fakat zarar görebilecek yol kullanıcıları ve güvenlik yardımcısı kategorileri Sandero Stepway'in çok fazla puan kaybetmesine neden oldu. Zira otomobil bu kategorilerde sırasıyla yüzde 41 ve 42 oranında başarı gösterdi.

Özetlemek gerekirse, çarpışma testlerinde görece iyi bir performans sergileyen Sandero Stepway, acil fren destek sistemi dışında pek fazla güvenlik teknolojisi barındırmadığı için 2 yıldız gibi hayal kırıklığı yaratan bir derece almış diyebiliriz.

Euro NCAP, Sandero Stepway ile ilgili değerlendirmesinde, gelişen teknolojiyle birlikte güvenlik kavramının da değiştiğini, artık bu konudaki en büyük atılımların yüksek teknoloji kullanarak kazaları önlemek adına atılan adımlar olduğunu belirtiyor. Sandero Stepway'de bahsi geçen elektronik çözümlerin çoğu yer almıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27260 kez okundu.
55 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2021 dacia sandero stepway, Euro NCAP ve
2 etiket daha çarpışma testleri dacia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim