Anlık Bildirim

Yeni damlacık tabanlı elektrik jeneratörü: Bir damla su 100 küçük LED ampulü aydınlatacak

Hong Kong Şehir Üniversitesi'nden (CityU) bilim adamları tarafından yönetilen bir araştırma ekibi yakın zamanda yeni bir damlacığa dayalı elektrik jeneratörü (DEG) formu geliştirdi.

Yeni damlacık tabanlı elektrik jeneratörü: Bir damla su 100 küçük LED ampulü aydınlatacak Tam Boyutta Gör

Yağmur damlalarından verimli bir şekilde elektrik üretimi bir adım daha ileri gitti. Bir araştırma ekibi kısa süre önce, yüksek enerji dönüşüm verimliliği ve anlık güç yoğunluğunun binlerce kat artmasına kıyasla alan etkisi transistörü (FET) benzeri bir yapıya sahip damlacık tabanlı bir elektrik jeneratörü (DEG) geliştirdi. Bu, su enerjisi üretimi ile ilgili bilimsel araştırmaların ilerletilmesine ve enerji krizinin üstesinden gelmeye yardımcı olacak.

Su damlasından geleneksel yöntemlerle üretilen enerjinin düşük verimliliğini arttırmak isteyen CityU Makine Mühendisliği Bölümü'nden Profesör Wang Zuankai başkanlığındaki araştırma ekibi 2 yıldan uzun bir süre boyunca bu konuyla ilgilendi. 

Yeni damlacık tabanlı elektrik jeneratörü: Bir damla su 100 küçük LED ampulü aydınlatacak

CityU'dan Profesör Wang, buluş için iki önemli faktör olduğuna dikkat çekti. İlk olarak ekip, yarı kalıcı elektrik yükü olan bir elektret malzemesi olan PTFE'ye çarpan sürekli damlacıkların, yüksek yoğunluklu yüzey yüklerinin birikmesi ve depolanması için yeni bir yol sağladığını buldu. Su damlacıkları sürekli olarak PTFE yüzeyine çarptığında, üretilen yüzey yüklerinin birikeceğini ve yavaş yavaş bir doygunluğa ulaşacağını buldular. Bu yeni keşif, önceki çalışmalarda karşılaşılan düşük şarj yoğunluğunu sıkıntısının üstesinden gelmeye yardımcı oldu.

Sürdürülebilir Alternatif Enerji

Profesör Wang: “Araştırmalarımız, 15 cm yükseklikten salınan 100 mikrolitre (1 mikrolitre = litrenin milyonda biri) su damlasının 140V'un üzerinde bir voltaj üretebileceğini ve üretilen gücün 100 küçük LED ışığı yakabileceğini gösteriyor.” dedi.

Yeni damlacık tabanlı elektrik jeneratörü: Bir damla su 100 küçük LED ampulü aydınlatacak

Bu yeni buluş sayesinde petrol ve nükleer enerji yerine yağmur damlalarından güç üretmek dünyanın sürdürülebilir gelişimini kolaylaştırabilir.

Araştırma ekibi uzun vadede, sudaki düşük frekanslı kinetik enerjiyi tam olarak kullanmak için yeni tasarımın, katı ile temas eden sıvının bulunduğu farklı yüzeylere uygulanabileceğine ve monte edilebileceğine inanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8959 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alternatif enerjiler, Enerji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim