Anlık Bildirim

Honda CR-V e:FCEV tanıtıldı: Hidrojen yakıt hücresi ve batarya bir arada

Amerika'da üretilen tek yakıt hücreli binek araç olarak lanse edilen yeni Honda CR-V e:FCEV, şirketin General Motors iş birliğiyle geliştirdiği ikinci nesil yakıt hücresi modülünü kullanan ilk model.
Yeni Honda CR-V e:FCEV tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Honda, yeni CR-V modelinin e:FCEV versiyonunu tanıttı. Amerika'da üretilecek ilk yakıt hücreli elektrikli araç olan CR-V e:FCEV, adından da anlaşılabileceği üzere hidrojen yakıt hücresiyle batarya paketini bir araya getiriyor.

Honda CR-V e:FCEV, özellikleriyle neler sunuyor❓

Söz konusu modelde ön aks üzerindeki 174 beygir güç ve 310 Nm tork üreten elektrik motoru hareketi sağlıyor. 4.3 kilogram kapasiteye sahip hidrojen tankı, CR-V e:FCEV'in Amerika'daki EPA ölçümlerine göre 435 kilometre mesafe kat edebilmesini sağlıyor. Buna ek olarak sunulan 17.7 kWsa kapasiteli batarya paketi de SUV modele fazladan 47 kilometre menzil sağlıyor.

Honda CR-V e:FCEV, bazı normal şarj edilebilir hibrit ve %100 elektrikli araçlarda bulunan çift yönlü şarj özelliğine de sahip. Araçla birlikte sunulan dönüştürücü sayesinde bataryadaki enerji ile taşınabilir klima, kamp ekipmanları ve küçük ev aletleri gibi elektronik cihazları çalıştırmak mümkün oluyor.

Yeni Honda CR-V e:FCEV tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
e:FCEV'in ağırlık dağılımı diğer içten yanmalı motorlu versiyonlara göre tamamen farklı olduğu için Honda, her iki aksta da süspansiyon ayarını ona göre güncellemiş. Önde MacPherson süspansiyon kullanılan otomobilin arkasında multilink bağımsız süspansiyon görev yapıyor. Yapılan güncelleme ile içten yanmalı motorlu versiyonlara göre arka yanal sertlik yüzde 10, arka burulma direnci ise yüzde 9 oranında artmış.

Honda CR-V e:FCEV'in dış tasarımında diğer versiyonlara göre bazı farklılıklar söz konusu. Örneğin; ön çamurluklar ve tamponda farklı gövde panelleri kullanılmış. 10 kollu tasarıma sahip 18 inç jantların da fark yarattığı modelin bagaj kapağındaki siyah bölüm de bu versiyona özel olarak karşımıza çıkıyor.

Otomobilin standart özellikleri arasında ise 10.2 inç dijital gösterge, 9 inç HD dokunmatik ekran, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, kablosuz cep telefonu şarj ünitesi, 12 hoparlörlü Bose ses sistemi, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, çift bölgeli klima kontrolleri, elektrikli bagaj kapağı, park sensörleri ve sürdürülebilir malzemelerden elde edilmiş döşemeler bulunuyor.

Kaynakça https://hondanews.com/en-US/honda-automobiles/releases/honda-reveals-2025-honda-cr-v-efcev-americas-first-production-plug-in-hydrogen-fuel-cell-electric-vehicle https://www.motor1.com/news/710232/2025-honda-crv-efcev-details/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim