Anlık Bildirim

Yeni Honda ZR-V duyuruldu: Avrupa için C segment SUV

Honda, 2023'te Avrupa'da satışa sunacağı yeni hibrit SUV'un isminin ZR-V olacağını açıkladı. 2023 Honda ZR-V, C-SUV olarak HR-V ve CR-V modelleri arasında konumlandırılacak.

Yeni Honda ZR-V duyuruldu: Avrupa için C segment SUV Tam Boyutta Gör

Çin'de satılacak olan Honda ZR-V

Japon otomotiv devi Honda, Avrupa'daki ürün gamını yeni ZR-V SUV ile genişletecek. 2023'te C-SUV olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan model, HR-V ve CR-V modelleri arasında konumlanacak.

Şimdilik aracın ismi dışında çok bir bilgi yok. Ancak 2023 Honda ZR-V'nin e:HEV isimli tam hibrit teknolojisini kullanacağını biliyoruz. Söz konusu sistem HR-V üzerinde 1.5 DOHC i-VTEC benzinli ünite ve iki elektrik motorundan güç alıyor. Bu sayede toplamda 131 ps güç ve 253 Nm tork üretiliyor. Yeni ZR-V'de bu değerlerin nasıl olacağını ilerleyen süreçte göreceğiz.

Öte yandan Honda, yeni ZR-V'yi Çin pazarı için de duyurdu. Bu duyuruda farklı olarak C-SUV'un tasarımı da yer aldı. Daha önceki ipuçlarından yola çıkarak Avrupa'da satılacak 2023 Honda ZR-V'nin de yüksek ihtimalle aynı olacağını söylemek mümkün. Çin'de satılacak model 1.5 litre benzinli üniteye sahip olacak ve Guangqi Honda iştiraki tarafından Çin'de üretilecek.

Bu gövde tasarımı aslında bizlere yabancı değil. Zira sadece ABD'de satılacak olan yeni Honda HR-V de neredeyse aynı tasarımla karşımıza çıkmıştı. Görünen o ki Japon üretici bu gövde tasarımını küçük değişiklikler ile birlikte ABD'de HR-V, Çin ve Avrupa'da ZR-V ismiyle kullanacak. İç mekan konusunda ise henüz bir paylaşım yok.

2023 Honda ZR-V ile ilgili detayları ilerleyen aylarda öğreneceğiz. Honda bunun yanı sıra yeni nesil CR-V ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Önümüzdeki yıl satışa sunulması beklenen yeni CR-V de hibrit seçeneğe sahip olacak. Böylece Honda'nın Avrupa'daki ürün gamında hibrit seçeneğe sahip olmayan tek model Civic Type R olacak.

Aşağıdaki galeride Honda ZR-V'nin Çin versiyonunu inceleyebilirsiniz. Şimdilik sadece gövde tasarımı paylaşıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17780 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda, SUV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim