Anlık Bildirim

Yeni 2022 Kia Sportage'ın Avrupa versiyonu tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Kia, yeni Sportage'ın Avrupa versiyonu üzerindeki örtüyü de kaldırdı. Avrupa'ya özel tasarlanan yeni Sportage global versiyona göre daha kısa. Ayrıca tasarım ve teknoloji olarak bazı farklar mevcut.

yeni 2022 kia sportage yan tasarım Tam Boyutta Gör

Yeni 2022 Kia Sportage'ı temmuz ayının başında tanıtan Koreli üretici, model tarihinde ilk kez Avrupa'ya özel bir versiyon sunacaklarını açıklamıştı. Yeni nesil Sportage'ın Avrupa versiyonu bugün dijital olarak tanıtıldı ve önümüzdeki hafta Münih Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak.

Yeni Sportage'ın Avrupa versiyonu özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Sportage'ın bu versiyonu, daha önce tanıtılan global versiyondan daha kısa. 4515 mm uzunlukla neredeyse Tiguan ile aynı uzunluğa sahip. Aks mesafesiyse 2680mm. Bu ölçüleri selefiyle kıyasladığımızda aks mesafesi olarak 10mm, toplam uzunluk olaraksa 30mm uzadığını görüyoruz.

Kompakt SUV'un ön tasarımında herhangi bir fark bulunmuyor. Markanın modern Tiger Nose panjuru, bumerang şekilli LED gündüz farları ve Matrix LED aydınlatmalar bu bölümü oluşturan detaylar.

Avrupalı Sportage'da bazı stil değişiklikleri de mevcut. Örneğin gövde renginin yan ayna kapakları, ön sütunlar ve tavanı kapsayacak şekilde siyah ile kombinlenebildiğini görmekteyiz. Bunun yanı sıra C sütunu ve arka tamponda da tasarımsal değişiklikler bulunuyor. Avrupalı müşteriler yeni 2022 Kia Sportage'ı 17, 18 veya 19 inçlik jantlarla tercih edebilecek. Renk ve tasarım olarak 6 farklı jant seçeneği mevcut.

yeni 2022 kia sportage arka tasarım Tam Boyutta Gör

Yeni Sportage'ın iç mekanında bitişik ve kavisli yapıya sahip, 12.3'er inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları bulunuyor. Bu alanda daha temiz grafikler adına TFT LCD ekran kullanılmış. Haritaların da gösterge ekranında görülebildiği sistem, OTA güncelleme desteği sayesinde sürekli tazeleniyor.

Avrupa versiyonu daha kısa olmasına rağmen arkadaki yolcuların 996 mm bacak mesafesine ve 998 mm baş mesafesine sahip olduğu belirtiliyor. İkinci sıra koltukların arkasında 591 litre bagaj hacmi sunuluyor. 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklar sayesinde bu değer 1780 litreye kadar ulaşıyor. Global versiyonun bagaj hacmi 637 litre olarak açıklanmıştı.

Yeni 2022 Kia Sportage, Avrupalı müşteriler için bir şarj edilebilir hibrit (PHEV), bir hibrit, bir hafif hibrit ve bir dizelden oluşan motor yelpazesi sunuyor. PHEV versiyon 1.6 litre T-GDI ünite, 66.9 kW elektrik motoru ve 13.8 kWsa lityum iyon batarya paketinin kombinasyonundan oluşuyor ve toplam 265 beygir güç üretiyor. Hibrit versiyon ise aynı T-GDI üniteyi, 44.2 kW elektrik motorunu ve 1.49 kWsa bataryayı kullanıyor ve 230 beygir güce sahip.

yeni 2022 kia sportage iç tasarım Tam Boyutta Gör

Yeni Sportage'ın hafif hibrit versiyonunda da 1.6 litre dört silindirli T-GDI motor mevcut ve bu motor 150 beygir veya 180 beygir güç çıkışlarıyla tercih edilebiliyor. 1.6 litre dört silindirli dizel ünite ise 115 beygir ve 136 beygirlik güç seçeneklerine ve SCR aktif emisyon kontrol teknolojisine sahip. Şanzıman seçenekleri 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı şanzımandan oluşuyor. Ayrıca Stop&Go teknolojisi tüm versiyonlarda standart.

Global versiyonda olduğu gibi bu versiyonda da Comfort, Eco ve Sport modlarının yanı sıra kar, çamur ve kum gibi zorlu zeminlerde sürüş için geliştirilen Terrain modu da bulunuyor. Öte yandan amortisörleri gerçek zamanlı olarak sürekli kontrol eden elektronik kontrollü süspansiyon da listede.

Kia'nın K3 platformu üzerine geliştirilen SUV rijit ve hafif yapısının yanı sıra iyileştirilmiş yol tutuş kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Sürüş asistanları tarafındaysa ileri çarpışmadan kaçınma asistanı ve navigasyon bilgisinden faydalanan adaptif hız sabitleme sistemi gibi gelişmiş özellikler karşımıza çıkıyor. Öte yandan yoldaki hız uyarılarını takip eden akıllı hız asistanı da özellikler arasında.

Yeni 2022 Kia Sportage bazı Avrupa ülkelerinde yıl bitmeden satışa sunulacak. Modelin fiyatı henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
56510 kez okundu.
36 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, SUV ve
3 etiket daha sportage avrupa s5 hf
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim