Anlık Bildirim

Yeni Mazda2 Avrupa'ya Toyota Yaris'in ikizi olarak geliyor

İki marka arasındaki iş birliği kapsamında yeni Mazda2, Yaris'in logo değiştirilmiş versiyonu olarak Avrupa'ya geliyor ve 2022 baharında satışa sunulacak.           

Yeni Mazda2 Avrupa'ya Toyota Yaris'in ikizi olarak geliyor Tam Boyutta Gör

2022 Mazda2 Hybrid, Avrupa pazarı için tanıtıldı. Kompakt model, beklendiği gibi Yaris'in ikizi olarak karşımıza çıktı. Mazda2 Hybrid'in satışına 2022 baharında başlanacak.

Görüldüğü üzere Mazda2 Hybrid'in tasarımı Yaris ile aynı. İki Japon marka arasındaki anlaşmaya kapsamında sadece logo değiştirilmiş. Kaputun altında da 116 beygir güç ve 169 Nm tork üreten hibrit sistem bulunuyor. Söz konusu sistemde 1.5 litre üç silindirli atmosferik motor, 59 kW'lık bir elektrik motoruyla destekleniyor.

Mazda2 Hybrid, Avrupa'da Pure, Agile ve Select olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satılacak. Hafif hibritlerin ve tamamen elektrikli MX-30'un yanında Avrupa'da satılan ilk tam hibrit Mazda olacak. 15 veya 16 inç jantlarla tercih edilebilen modelin uzunluğu 3940 mm, aks mesafesi 2550 mm, bagaj hacmi ise 286 litre. Bu değerler de donörü Yaris ile aynı.

Bu durum iki markanın kompakt modeller üzerine ilk iş birliği değil. Zira Kuzey Amerika pazarında satılan önceki nesil Toyota Yaris de aslında Mazda2'nin logosu değiştirilmiş versiyonuydu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11219 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mazda, mazda2 ve hibrit
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim