Anlık Bildirim

Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi

Apple yeni nesil Mac işlemcisinin seri üretimini başlattı. TSMC tarafından üretilen Apple M2, bu yılın ikinci yarısında satışa çıkması planlanan yeni MacBook'larda kullanılacak.

Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi Tam Boyutta Gör

Nikkei Asia internet sitesinin haberine göre, Apple yeni nesil Mac işlemcisinin seri üretimini başlattı. Apple M2 olarak anılan yonga seti TSMC'nin tesislerinde üretiliyor. Bir sonraki MacBook serisinde kullanılacak yeni işlemcinin sevkiyatları Temmuz ayında başlayabilir.

Apple'ın bu yıl sadece yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini değil, aynı zamanda güncellenmiş 27 inç iMac'i de piyasaya süreceği söyleniyor. Şirket 20 Nisan'da gerçekleştirdiği bahar etkinliğinde yeni 24 inç iMac ve iPad Pro'yu sahneye çıkarmıştı.

Her iki cihaz da şirketin 5 nm'lik M1 çipinden güç alıyor. Cupertinolu şirket yeni işlemci çözümünün 3.5 kata kadar daha hızlı sistem performansı ve 6 kata kadar daha hızlı grafik performansı sağladığını söylüyor.

Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi Tam Boyutta Gör

Apple Silicon'a geçiş süreci plana göre ilerliyor

Tüm bunlara ek olarak yeni M1 işlemcili Mac'lerde makine öğrenimi performansının 15 kat arttığı iddia edilirken bu cihazların önceki nesil Mac'lere göre 2 kat daha uzun pil ömrü sunduğu da belirtiliyor.

Apple hatırlayacağınız üzere WWDC 2020 konferansında iki yıl içinde Intel işlemcilerden kendi ARM tabanlı Apple Silicon işlemcilerine kademeli olarak geçiş yapacağını duyurmuştu. Şimdiye kadar her şey planlara uygun şekilde ilerliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13595 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, tsmc ve
3 etiket daha seri üretim Apple M2 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim