Anlık Bildirim

Yeni Nissan Z tanıtıldı: Retro esintiler, 400 beygir güç

İkonik Z serisinin en yeni üyesi 2022 Nissan Z sonunda üretim versiyonuyla karşımıza çıktı. Retro tasarım ve modern teknolojileri bir arada sunan yeni Nissan Z'nin özellikleri haberimizde:

yeni nissan z ön tasarım Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 1 yıl önce Z Proto ile ön gösterimi yapılan yeni Nissan Z sonunda son haliyle karşımızda. İkonik Z serisinin en yeni üyesi olan yeni Nissan Z, geçmişin izlerini modern çizgilerle pekiştiren tasarımıyla dikkat çekiyor.

Yeni Nissan Z tasarımı ve özellikleri

Yeni Nissan Z'nin tasarımında herhangi bir sürpriz yok zira geçtiğimiz yıl tanıtılan Z Proto isimli prototip ile aralarında pek bir fark bulunmuyor. Arkaya eklenen entegre bagaj spoylerini küçük dokunuşlar arasında göstermek mümkün. Bunun dışında serinin köklerini anımsatan yuvarlak LED farlar, 300ZX'i anımsatan stoplar ve diğer detaylar varlığını koruyor. Yeni Nissan Z'nin dış tasarımında üç tane tek tonlu, altı tane de çift tonlu renk seçeneği mevcut.

Yeni Nissan Z'nin kalbinde 3.0 litre turbo V6 ünite bulunuyor. Söz konusu motor 400 beygir güç ve 475 Nm tork üretiyor ki bu da 370Z'ye göre 68 beygir güç ve yüzde 30 tork artışı anlamına geliyor. Şanzıman tarafında iki farklı seçenek mevcut. Arkadan itişli bir Nissan modelinde ilk kez 6 ileri manuel şanzımanın bir gelişmiş kalkış kontrol sistemine sahip olduğunu görüyoruz. Manuel modellerde ayrıca karbon fiber kompozit tahrik mili ve rev-matching (devir eşleştirme) mevcut. İkinci seçenek ise 9 ileri otomatik.

yeni nissan z arka tasarım Tam Boyutta Gör

Otomobilin süspansiyon kısmında da 370Z'ye kıyasla önemli güncellemeler yapılmış. Ön ve arkada daha büyük çaplı monotüp amortisörler kullanılmış. Yeni geometriye sahip çift salıncaklı alüminyum süspansiyonun yanı sıra gövde sertliği ve elektronik direksiyon sisteminde de iyileştirmeler yapılmış. Yapılan açıklamaya göre tüm bunlar yeni Nissan Z'nin viraj performansını yüzde 13 iyileştirmiş. Frenleme tarafındaysa önde dört pistonlu alüminyum kaliperlere, arkadaysa iki pistonlu kaliperlere yer verilmiş.

Yeni Nissan Z'de Sport ve Performance isimli iki donanım seviyesi bulunacak. Sport versiyonu 18 inçlik jantlarla ve 245/45 lastiklerle donatılmış. Performance versiyonunda ise Z Proto'da gördüğümüz 19 inçlik jantlar mevcut. Bu jantlar önde 255/40 ve arkada 275/35 lastiklerle sarılmış. Performance versiyonunda ayrıca mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel de bulunuyor. Öte yandan ilk tanıtılan prototiple aynı ismi taşıyan (Z Proto) sınırlı üretim bir versiyon da satılacak. Sarı fren kaliperleri, bronz renkli jantları ve sarı detaylara sahip deri koltuklarıyla dikkat çekecek bu versiyondan sadece 240 tane üretilecek.

Yeni Nissan Z'nin 2022'nin ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise henüz belli değil.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20736 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, spor otomobil ve
2 etiket daha nissan z coupe
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim