Anlık Bildirim

Yeni Toyota Aygo X tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Japon üreticinin kompakt şehir crossover'ı olarak nitelendirdiği Aygo X, sınıfının özelliklerini crossover çizgileriyle birleştirerek kendi karakterini ortaya koyuyor. 

Yeni Toyota Aygo X tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Avrupa'nın yeni şehir otomobili Toyota Aygo X bugün resmi olarak tanıtıldı. Ön gösterimi Aygo X Prologue konseptiyle yapılan model, A segmentini crossover çizgileriyle birleştiriyor.

Toyota Aygo X özellikleriyle neler sunuyor?

Toyota Aygo X, konseptten seri üretim versiyonuna geçişte bazı değişimler yaşasa da ruhunu kaybetmemiş. 17 veya 18 inçlik jantlarla tercih edilebilen kompakt modelin dış tasarımında çarpıcı seçeneklerden oluşan çift tonlu gövde rengi, siyah plastik eklentiler ve modern grafiklere sahip Full-LED aydınlatmalar dikkat çekiyor. Açık hava deneyimi isteyenler için açılabilir kumaş tavan da listede.

Kompakt model, Yaris ve Yaris Cross'ta da kullanılan GA-B platformu üzerine inşa edilmiş. 3700 mm uzunluk, 1740 mm genişlik ve 1525 mm yükseklik ile Toyota'nın ürün gamındaki en kompakt otomobil. Aks mesafesi 2430 mm olan yeni Aygo X'in ağırlığı da 940 kilogram. Bu ölçülerle selefine göre daha geniş bir yaşam alanı sunan otomobilin bagaj hacmi de 231 litre. Arka koltukların katlanmasıyla bu alan 829 litreye ulaşıyor.

Yeni Toyota Aygo X tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yeni Toyota Aygo X'in iç mekanında özellikle genç tüketiciyi hedefleyen bir tasarım söz konusu. Konsolun merkezinde 9 inç dokunmatik multimedya ekranı mevcut. Toyota Smart Connect sistemi Android Auto ve Apple CarPlay desteğinin yanı sıra navigasyon ve OTA güncelleme özelliklerine sahip. Bunun dışında, kadranın ortasına denk gelen küçük bir gösterge ekranı, ambiyans aydınlatması, kablosuz şarj ve JBL ses sistemi de özellikler arasında.

Aygo X'te sürücünün oturma pozisyonu selefine göre 55 mm daha yüksek. A sütunlarının açıları da daha iyi bir görüş için yükseltilmiş. Toyota mühendisleri ayrıca ses yalıtımını artırarak kabine yansıyan gürültüyü azaltmış. Arkadaki yolcuların görüşü ise yandaki küçük camlarla sınırlı ve bu camlar aşağı doğru açılamıyor.

Yeni Toyota Aygo X tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Güvenlik ve motor

Güvenlik açısından baktığımızda, tüm yeni Aygo X modellerinin kamera ve milimetrik dalga radarından yardım alan Toyota Safety Sense özellikleriyle geldiğini görüyoruz. Bu özellikler arasında Ön çarpışma önleyici sistem mevcut. Sistemde araç algılama, gündüz ve gece yaya algılama ve gündüz bisikletli algılama özellikleri bulunuyor. Ayrıca çarpışma hafifletme sistemi, akıllı adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve acil durum direksiyon asistanı da özellikler arasında.

Yeni Aygo X'in kaputu altında tek seçeneğe yer verilmiş. 1.0 litre 12 valf üç silindirli atmosferik motor 72 beygir güç ve 93 Nm tork üretiyor. Söz konusu benzinli ünite, 5 ileri manuel veya S-CVT otomatik şanzımanla kombine edilebiliyor. 0-100 km/s hızlanma süresi 15 saniyenin üzerinde olan otomobilin azami hızı da 158 km/s civarında. Toyota, kompakt modelin karma yakıt tüketimini de manuel seçenekle birlikte 4.7 lt/100 km olarak açıkladı.

Yeni Toyota Aygo X, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak. Fyatı henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15554 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim