Anlık Bildirim

Yeni Toyota Crown'dan ilk teaser geldi: Sedan-SUV karışımı bir model olacak

1955'ten bu yana sedan formunda üretilen Toyota Crown otomotiv dünyasında değişen trendlerin son kurbanı oldu. Japonya'da satılan model tam olarak SUV'a dönüşmese de saf sedan kimliğini koruyamadı.

Yeni Toyota Crown sedan-SUV karışımı bir model olacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında Çin hariç pek çok pazarda sedan modellerin yok oluşuna veya farklı bir gövde tipine dönüşmesine şahit oluyoruz. Toyota'nın kendi evindeki amiral gemisi sedan modeli Crown da bu noktada aynı aşamadan geçiyor.

Toyota Crown, yeni nesilde sedan-SUV karışımı bir model olarak karşımıza çıkacak. Kısa süre önce otomobilin yeni tasarımını gösteren patent görselleri ortaya çıkmıştı. Şimdi de Japon üreticiden patent görsellerinin doğruluğunu kanıtlayan bir ipucu görseli paylaşıldı. Söz konusu model 15 Temmuz'da resmi olarak tanıtılacak.

Yeni Toyota Crown'ın gövde tipine çok da yabancı değiliz. Özellikle Peugeot 408 ile Citroen'in C4 X modelleri aynı yaklaşımla tasarlanan güncel modeller olarak karşımıza çıkıyor. Patent görsellerindeki tasarım ise bizlere Japon üreticinin bZ SDN konseptini anımsatıyor. Burun kısmı, boydan boya uzanan LED şerit ve C sütununda yükselen omuz çizgisi iki farklı çalışma arasındaki benzerliklerden.

Teknik detaylar henüz belli değil ancak yerel medyada çıkan haberler yeni Crown'ın 4930 mm uzunluğa, 1840 mm genişliğe, 1540 mm yüksekliğe ve 2850 mm aks mesafesine sahip olacağını söylüyor. TNGA-K platformunu kullanacağı belirtilen sedan-SUV karışımı modelin hibrit ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit seçeneklerinin bulunacağı, tamamen elektikli versiyonun da gündemde olduğu ifade ediliyor.

Görünen o ki bu tarz sedan-SUV karışımı gövde tipiyle yeni dönemde sık sık karşılaşacağız. Siz bu tarzı beğeniyor musunuz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4028 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, crown ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim