Anlık Bildirim

Yerli otomobilin marka ismi belli oldu

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin marka ismi konusunda bir beğeni endeksi yaptırdıklarını ve çıkan sonuca göre hangi isimle yola devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Yerli otomobilin marka ismi belli oldu

Geçtiğimiz yılın sonunda görücüye çıkarılan yerli otomobil, TOGG ismiyle sahneye çıkmış fakat bunun bir marka ismi olmadığı, bu bilginin ilerleyen zamanlarda açıklanacağı belirtilmişti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Karakaş, daha önce yaptığı açıklamalarda yerli otomobilin marka ismi için farklı alternatiflerin olduğunu, TOGG’un da bu alternatifler içerisinde olduğunu dile getirmişti. Bu sabah gazetecilerle online toplantı düzenleyen Karakaş, yaptıkları marka beğeni endeksinin tamamlandığını belirtti ve “Yaptırdığımız endekste TOGG'un marka beğeni endeksi yüzde 73'lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık” dedi.

TOGG CEO’su ayrıca, TOGG markasının Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Kanada, Güney Kore, Japonya ve Azerbaycan’da tescil edildiğinin de bilgisini verdi.

Geçtğimiz haftalarda yerli otomobilin üretileceği fabrika için Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alanda temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Tören esnasında inşaatın 18 ayda tamamlanacağı, 2022 yılında üretimin başlayacağı ve aynı yılın son çeyreğinde ilk yerli otomobilin banttan ineceği bilgisi paylaşılmıştı. Üretimden itibaren yerli bataryanın devreye alınacağı da dikkat çeken açıklamalar arasındaydı. Konuyla ilgili tüm detaylara buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15350 kez okundu.
90 kişi, toplam 95 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim