Anlık Bildirim

Yerli teknolojiler sayesinde Türk denizaltıları, modern savaş sistemleri ile donatılıyor

TÜBİTAK; HAVELSAN ve Türk savunma sanayinde söz sahibi olan şirketlerin ortaklığında geliştirilen projeler, Deniz Kuvvetlerimizin modernizasyonu için önemli gelişmelere önderlik ediyor.

Yerli teknolojiler sayesinde Türk denizaltıları, modern savaş sistemleri ile donatılıyor Tam Boyutta Gör

Ülkemiz Deniz Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerinin artırılması kapsamında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. REİS sınıfı denizaltıların geliştirilme süreci devam ederken Preveze sınıfı denizaltıların modernizasyon çalışmaları da sürdürülüyor.

Yarı ömür modernizasyonuna alınan Preveze sınıfı denizaltılara TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından geliştirilen Milli Üretim Entegre Preveze Sınıfı Denizaltı Savaş Yönetim Sistemi (Müren-Preveze SYS) entegre edilmesi planlanıyor. Ayrıca denizaltıların komuta kontrol ve sensörlerinde yapılacak geliştirmeler ile de atılacak torpidolarda çeşitlik sağlanacak.

Proje ortağı HAVELSAN ile Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığının birlikte geliştirdiği ve en iyilerinden olduğu belirtilen Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi ‘Advent’, Müren-Preveze SYS ile ilk kez bir denizaltı platformunda kullanılacak. Sistem ilk olarak 2019 yılında, TCG KINALIADA (F-514 / MİLGEM-4) Korveti’ne entegre edilmişti. Söz konusu sistem, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, modern harp sahasının vazgeçilmez bir unsuru olan Ağ Merkezli Harp Yeteneğini kazandırmıştı.

Ağ desteği yeteneğine sahip Advent'in geliştirme süreçlerinde bugüne kadar 10 milyon satır kod yazıldığını ifade eden yetkililer, 50'ye yakın farklı sistemle bütünleştirilen Advent Savaş Yönetim Sistemi'nin içine farklı görevleri olan 500'e yakın uygulama eklendiğinin de altını çizmiş.

Yerli teknolojiler sayesinde Türk denizaltıları, modern savaş sistemleri ile donatılıyor Tam Boyutta Gör

Advent Savaş Yönetim Sistemi;  komuta heyetinin durumsal farkındalığını arttırmayı, savaş sisteminin silah ve sensörlerinin etkin bir şekilde kullanılmasına yardım etmeyi ve icra edilen harekâta yönelik olarak komuta heyetine karar desteği sağlamayı hedefleyen bir sistem olarak öne çıkıyor.

Tüm bu modernizasyon faaliyetleri sayesinde Türk denizaltıları, muharebe ortamında önemli avantajlar sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim