Anlık Bildirim

Tayvanlı yonga devleri 10 bin kişiyi işe alacak

Tayvan’ın ve dünyanın en büyük yonga şirketlerinden TSMC ve MediaTek, 2022 yılı için yatırımlarını arttırırken aynı zamanda iş gücünü desteklemek için de yeni alımlar yapıyor.

TSMC Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizinin ağır bir şekilde hissedilmesi adeta bir yatırım çılgınlığının fitilini ateşledi. Samsung, Intel, TSMC gibi dökümcüler yeni tesisler için neredeyse 50 milyar dolara varan bütçe ayırmış durumda. Haliyle bu yatırımlar ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. 

TSMC ve MediaTek’ten dev yatırım

Yonga üretimi dendiği zaman Tayvan’ı es geçmek mümkün değil. TSMC dünyanın en önemli yonga üreticisi haline geldi. Ayrıca lider dökümcü firması. MediaTek ise mobil dünyanın lideri ve TSMC’nin de en büyük müşterilerinden. Yine iki firma Tayvan borsasının en değerlileri.


Yaşanan krizi atlatabilmek adına önümüzdeki 3 yıl boyunca TSMC yaklaşık 100 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Dünyanın farklı noktalarına yeni tesisler ve mevcut tesislerin iyileştirilmesi yatırım kapsamında. 

Yeni tesis demek iş gücü ihtiyacı demek. Bunu karşılayabilmek için firma bu yıl toplamda 8000 bin kişiye iş vermiş olacak. Firmanın hali hazırda 60 bin üzerinde çalışanı mevcuttu. Yeni yatırım ile 70 bine yolculuk başlayacak. 

MediaTek ise artan talebe yetişebilmek adına iş gücünü arttırma ihtiyacı duyuyor. Nisan 2021 tarihinde 17300 olan global iş gücü sayısı Aralık 2021 tarihinde 19300 olmuştu. Sadece Hindistan’da 1000 kişilik bir iş gücü var. Bu yıl ise 2000 kişi daha istihdam etmeyi planlıyor. Toplamda iş gücü sayısı 21300 olacak. Böylece TSMC ve MediaTek’in bu yıl işe alacağı kontenjan sayısı 10 bine çıkacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim