Anlık Bildirim

YouTube bağımsız gazetecilere destek kampanyası başlattı

YouTube, bağımsız gazetecileri desteklemek ve bu kişilerin YouTube'daki etkinliğini artırmak için aralarında Türkiye'nin de olduğu çeşitli ülkelerde içerik üretici programını başlattı.

YouTube bağımsız gazetecilere destek kampanyası başlattı Tam Boyutta Gör

YouTube günümüzde haber kanallarına meydan okuyabilecek kadar güç kazandı. YouTube’da küçük prodüksiyonlarla hazırlanan bazı haber videoları ülke geneline yayılma başarısı gösteriyor. YouTube, bağımsız mecra olduğu için daha özgür yayınlara ev sahipliği yapıyor. Milyonlarca kişi, TV’deki yorumcular yerine YouTube’daki yorumcuların görüşlerini merak ediyor. Bu durumun farkında olan YouTube, bağımsız gazetecileri destekleme kampanyasını duyurdu.

Bağımsız gazeteciler için içerik üretici programı” adı verilen kampanya ile bağımsız gazetecilere ek maddi destek sağlanacak ve daha etkili videolar için online eğitim verilecek. YouTube uzmanları birebir destek verecek. Katılımcılara 20 bin dolar hibe edilecek.

Medill School ve YouTube iş birliği ile verilecek YouTube Gazeteciliği eğitiminin içeriği şöyle:

  • Prodüksiyon tasarımı: Kamera ve kamera aksesuarlarını kullanma, aydınlatma, video teknikleri, video düzenleme ve daha fazlası.
  • YouTube antrenmanları: YouTube kanalı oluşturma, kitleyi büyütme, analizler ve yorumlar, topluluklar gibi özellikleri kullanarak platforma hakim olma eğitimi.
  • Girişimcilik: Sürdürülebilir bağımsız bir ekonomi sağlama ve YouTube’un para kazanma özelliğini kullanma eğitimi.

Kimler başvurabilir

YouTube, medyada yeterince temsil edilmeyen geçmişe sahip gazetecilerin başvurmalarını özellikle istiyor. Türkiye’de yaşayan serbest muhabirlerden eski haber merkezi profesyonellerine, hatta gazetecilik öğrencilerine kadar aşağıdaki kriterleri karşılayan tüm bağımsız gazeteciler başvuru yapabilir:

  • Geçmişte haber sunma veya haber merkezinde çalışma deneyimi.
  • Şu anda bağımsız olarak çalışıyor veya çalışabiliyor olmak.
  • Ana odak noktası olarak haber videolarına ilgili olmak veya bu konuda deneyim sahibi olmak. Başvuru sahiplerinin başvurabilmek için YouTube kanallarının olması gerekmez.
  • Haber ve güncel olay içeriği geliştirme ve bağımsız videolarla varlık gösterip kitle edinmeyle ilgili en iyi uygulamaları pratiğe geçirebilme.
  • Türkiye merkezli olmak.

31 Mayıs 2021'e kadar başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için: https://newsinitiative.withgoogle.com/intl/tr/youtube/creator-program/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8255 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim