Anlık Bildirim

Bir YouTuber, PS5 kontrolcüsünü tek elle kontrol etmeyi sağlayan bir parça üretti

Akaki Kuumeri isimi bir YouTuber, kendi kanalında paylaştığı bir video ile PS5 kontrolcüsünü tek elle kontrol etmenizi sağlayan bir parçayı 3D yazıcı ile geliştirdiğini paylaştı.

YouTuber sayesinde PS5 DualSense'i tek elle kontrol etmek mümkün Tam Boyutta Gör

Teknolojinin gelişmesi ile birikte oyun sektöründe de birçok engelli oyuncular için de geç kalınmış adımlar atmaya başladı. Xbox bu konuda şu anda rakibi PlayStation'a oranla daha önde. Ancak geçtiğimiz saatlerde de belki PlayStation sahiplerine umut verecek bağımsız bir proje ortaya çıktı.

Tek Elle DualSense Kullanımı

Akaki Kuumeri isimi bir YouTuber geçtiğimiz günlerde kendi kanalında bir video paylaştı. Paylaştığı videoda 3D yazıcı ile geliştirmiş olduğu, PS5 kontrolcüsü DualSense'i tek elle kullanmanızı sağlayan bir cihazı tanıtıyor. Cihazın nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Akaki Kuumeri projesinin işe yaramasının tek sebebi de elbette DualSense'in simetrik bir yapıya sahip olması. Yani bu cihaz Xbox kontrolcüsünde işe yaramaz. Ancak Xbox'ın zaten engelliler için kendi geliştirmiş olduğu bir kontrolcüsü bulunuyor. Umuyoruz ki Sony de yakın zamanda bu konuda bir adım atar. Elbette Akaki Kuumeri'nin geliştirmiş olduğu bu cihaz çok fazla sorun çözen bir cihaz değil ancak yine de bir kişinin bile oyun oynamasını sağlamak gayet sevindiri bir haber olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim