Anlık Bildirim

Turkcell, Wi-Fi 7'nin ilk testlerini yaptı

Turkcell, yeni nesil Wi-Fi teknolojisi Wi-Fi 7'yi ilk kez test etti. Testlerde 8 Gbps hız elde edildi. Wi-Fi 7 ile 46 Gbps hızlara ulaşılabilecek.                 
Turkcell, Wi-Fi 7'nin ilk testlerini yaptı Tam Boyutta Gör
Turkcell, yüksek hız ve düşük gecikme değerleriyle dikkat çeken yeni nesil Wi-Fi teknolojisi Wi-Fi 7’nin ilk denemeleriyle başarıyla gerçekleştirdi. Wi-Fi 7 testlerinde elde edilen hız açıklandı.

Turkcell, Wi-Fi 7 kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde internet kullanıcılarına yüksek hızlı internet sunacak. Kablosuz ağda 2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz frekans bantları aynı anda kullanılabilecek. Çoklu Bağlantı Çalıştırma (MLO) teknolojisi sayesinde çoklu bağlantılarda her kullanıcıya geniş kullanım alanı sunulacak.

Wi-Fi 7 ne kadar hızlı?

Wi-Fi 7 teknolojisi, hali hazırda evlerde yaygın olarak kullanılan Wi-Fi 5 teknolojisinden 13 kat, Wi-Fi 6 teknolojisinden ise 5 kat daha yüksek hızlarda indirme sunabiliyor. Ekstra modülasyon teknolojileri ile 46 Gbps’e varan hızlar görülebiliyor. Yüksek indirme hızı ve 100 kata kadar iyileştirilmiş düşük gecikme sayesinde kablolu bağlantıya ihtiyaç duyulmadan VR, AR, metaverse ve online oyunlarda gelişmiş deneyim sunuyor. Bu teknolojinin sağladığı avantajla Turkcell, ev ve ofis içerisinde kullanılabilecek yeni nesil servisleri de hayata geçirmeyi planlıyor.

Turkcell'in testlerinde 8 Gbps hız elde edildi

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Turkcell olarak yaptığımız çalışmalarda Wi-Fi 7 teknolojisinde 8 Gbps üstü hızlara ulaştık. Bu sonuçlar bizlere ev içerisinde halihazırda kablo üzerinden verilebilen hızların, artık kablosuz olarak da verebilmesinin kolaylaşacağını gösteriyor.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7622 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wifi 7, turkcell ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim