Anlık Bildirim

Zen 4 mimarisi geliyor: Ortalık toz duman

Zen 4 mimarisi gelecek yıl işlemci pazarında damga vurmaya geliyor. 96 çekirdeğe kadar ölçekleyebilme, gelişmiş güç yönetimi, daha iyi performans avantajları arasında.

Zen 4 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

İşlemci tarafında AMD’nin gözbebeği olan ve pazar payını yıllar sonra yeniden yüzde 25 seviyesine getiren Zen mimarisi en mükemmel formuna doğru ilerliyor. Zen 4 mimarisi tozu dumana katacak. 

Zen 4 mimarisi nedir?

AMD’nin sunucu sistemlerine yönelik gerçekleştirdiği etkinliğinde Zen 4 sürprizi de vardı. CES 2022 veya sonraki bir etkinlikte resmiyet kazanması beklenen Zen 4 mimarisi önemli sıçramaları da beraberinde getiriyor. 

5nm sürecinde tasarlanan Zen 4 çekirdekleri 1.25 kat daha iyi performans ve 2 kat daha iyi enerji verimliliği ile geliyor. 96/128 çekirdeğe kadar ölçeklenebilmesi en dikkat çekici tarafı. Elbette bu rakamlar sunucu tarafı için olacak ancak Threadripper serisinde de bu yoğunluğu görebiliriz. Masa üstü tarafında 24 çekirdek olacağı daha önce gündeme gelmişti. 

Yine DDR5 ve PCIe 5.0 teknolojilerine destek sunucu tarafı için duyuruldu ancak masa üstü tarafı da bundan yararlanacaktır. Ayrıca AMD’nin kafa karışıklığını gidermek için bulut odaklı EPYC işlemcilerinde Zen 4c isimlendirmesini kullanacağı açıklandı. Zen 4 mimarisini gelecek yılın ortalarına doğru görme fırsatımız olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9796 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen 4 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim