Anlık Bildirim

Çinli işlemcinin ABD yolculuğu

Çili Zhaoxin girişiminin geliştirdiği KaiXian adındaki işlemcisi Qnap NAS cihazları içerisinde ABD ve Avrupa pazarına çıkmayı başardı. Bu açıdan bir ilki temsil ediyor.

Qnap cihazlarında Zhaoxin dönemi Tam Boyutta Gör

ABD ambargosu sonrasında büyük sıkıntılar yaşayan ve yonga geliştirme yarışında geride kalan Çin yine de tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Yerli işlemci geliştiricisi ABD pazarına çıkmayı başardı. 

Zhaoxin destekli Qnap NAS cihazları

Uzun yıllardır işlemci mimarileri üzerinde çalışan Zhaoxin geçen yıl KaiXian işlemcilerini ilk kez son kullanıcıya sunmuştu. VIA patentleri ile geliştirilen KX işlemciler Qnap NAS cihazları ile ABD pazarının yolunu tuttu. 

Qnap tarafından geliştirilen 6 yuvalı TVS-675 NAS cihazı 8 çekirdekli KaiXian KX-U6580 işlemcisi ve Zhaoxin C-960 entegre grafik birimi ile geliyor. İşlemcinin kendisi özellikle medya işleme konusunda çok iddialı değil ancak bu tür NAS cihazları seviyesinde performans için oldukça yeterli. 

NAS cihazı 6 yuvada anlık olarak değiştirilebilir SATA HDD desteği sunuyor. 8GB çift slot DDR4 RAM bellek 64GB’a yükseltilebiliyor. SSD için iki adet M.2 slotu ve SSD veya ağ kartı için iki PCIe 3.0 slotu yanında iki adet 2.5GbE portu ve 4 adet USB portu yer alıyor. Qnap TVS-675 NAS için henüz bir fiyat açıklanmadı ancak ABD ve Avrupa pazarına çıkacak olması Zhaoxin açısından önem taşıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim