Anlık Bildirim

100km/s hızla giden trende 5G ile 1.7Gbps indirme hızları

5G iletişim teknolojileri ile birlikte artık hareket halindeyken internet bağlantınızda yavaşlama veya kopma olmayacak. Bunun için özel teknolojiler geliştiriliyor.

Beşinci nesil iletişim teknolojileri yani 5G yavaş yavaş vücut bulmaya başladı ve artık denemelerde somut neticeler elde ediliyor. Bugüne kadar önemli bir sorun olarak görülen hareket halinde hızların düşmesi 5G ile tarihe karışıyor.

Yüksek hızda internet

5G teknolojilerinde artık sürücüsüz araçlar, otobüsler, trenler gibi ileri seviye donanımların yaygınlaşması bekleniyor. Bu bakımdan yolda giderken verileri anlık olarak sunucularla değerlendirmek, biyometrik şifreleri doğrulamak gibi pek çok işlem öne çıkacak. Artan gidiş hızlarının indirme kalitesine etkisinin en aza indirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili pek çok çalışma mevcut ve özel denemeler yapılıyor.

Hareket halinde 5G bağlantısı konusunda en hareketli firmalardan birisi Samsung. Firma farklı ülkelerde operatörler ile denemeler yapıyor. Daha önce bir araca sabit bir noktadan 5G ile çok hızlı bir şekilde canlı yayın gönderimi yapılmıştı. Şimdi de trende testler yapıldı.

Japon KDDI ile yapılan denemelerde 100km/s hızla giden bir trene 8K çözünürlüğünde bir video gönderildi ve trenden de 4K çözünürlüğünde bir video yüklendi. İki durak arasındaki mesafe 1.5km civarındaydı ve en yüksek noktada 1.7Gbps seviyelerine ulaşıldı.

Samsung testlerde bir adet 5G yönlendirici, radyo erişim birimi ve çeşitli sanallaştırma çözümleri kullandı. Bu bileşenlerinde testler sonucunda daha dengeli hale gelerek son kullanıcıya sunulan altyapılara entegre edileceği belirtiliyor. Böylece yüksek hızlı seyreden araçlarda çok daha iyi bağlantı kalitesi elde edilebilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3424 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim