Anlık Bildirim

10nm Intel NUC sistemleri AMD kartları ile gelecek

Yıl sonuna doğru Intel NUC mini bilgisayar sistemlerinin 10nm sürecindeki işlemciler ve AMD Radeon RX 500 ekran kartları ile donatılacağı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

Intel’in Kaby Lake işlemcilerde başladığı AMD ortaklığı farklı alanlara da yayılacak gibi gözüküyor. Intel’in NUC mini bilgisayar serisi gelecek dönemde 10nm işlemciler ve AMD ekran kartları ile gelecek.

Intel Crimson Canyon özellikleri ve fiyatı

Farklı perakendecilerin veri tabanlarında ortaya çıkan bilgilere göre Crimson Canyon kod adlı yeni Intel NUC serisi Intel’in ilk 10nm işlemcileri olacak Cannon Lake-U modellerine ve AMD Radeon RX 500 ekran kartlarına yer veriyor.

Hali hazırda yeni seride iki model yer alıyor. Düşük modelde çift çekirdekli Intel Core i3-8121U işlemcisi yer alırken 2GB GDDR5 bellekli bir AMD ekran kartı mevcut. Muhtemelen Radeon RX 560 veya altı bir model söz konusu.

4GB/8GB RAM ve 1TB 2.5 inç HDD ile desteklenen modelde 90 Watt güç kaynağı, Bluetooth 5.0, WiFi AC kablosuz bağlantı gibi özellikler yer alıyor. Düşük seviyede yer alacak modelin fiyatı 450 Avro.

Diğer model ise bilinmeyen bir Cannon Lake-U işlemci, 8GB RAM, 1TB HDD, Radeon RX 500 serisi ekran kartı şeklinde özelliklere sahip. Fiyatı ise yine 450 Avro olarak belirlenmiş.

Serinin özelliği Radeon RX 500 ekran kartlarının lehimli olarak gelmesi. Yani standart bir ekran kartı tasarımı mevcut değil. Kaynaklar MXM şeklinde işlemci ve grafik biriminin devre kartına entegre edilmiş olabileceğini ifade ediyor. Şimdilik bu modelleri yıl sonuna kadar göremeyeceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim