Anlık Bildirim

13.2 milyar yaşındaki galaksi görüntülendi

 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech)'nde görevli astrofizikçiler, bugüne kadar görüntülenen en uzak, yani en eski galaksiyi görüntülediklerini açıkladılar. Astrophysical Journal Letters dergisinde yayınlanan makalede detaylı şekilde tarif edilen bu galaksi, EGS8p7 adını taşıyor.
 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü astrofizikçilerine göre EGS8p7 yaklaşık 13.2 milyar yaşında. Evrenin kendisinin yaklaşık 13.8 milyar yaşında olduğu göz önüne alındığında, EGS8p7'nin evren henüz 1 milyar yaşında bile değilken oluştuğu ve evrendeki en yaşlı galaksilerden biri olduğu söyleniyor.
Dünya yörüngesinde yer alan Hubble Uzay Teleskobu ve Spitzer Uzay Teleskobu tarafından toplanan veriler incelenerek tespit edilen EGS8p7, Hawaii'de bulunan W.M. Keck Gözlemevi'ndeki kızıl ötesi spektrometre kullanılarak detaylı olarak incelendi.
Bu spektrometreyi kullanarak galaksi ışıklarının kırmızıya kayma derecesini tespit eden ve böylece bir galaksinin ne kadar uzakta olduğunu belirleyen astrofizikçiler, EGS8p7'de kırmızıya kaymanın 8.86 seviyesinde olduğunu açıkladılar. Daha önce bulunan en uzak ve en yaşlı galaksinin kırmızıya kayma derecesi 7.73'tü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5443 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Uzay ve hubble uzay teleskobu
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim