Anlık Bildirim

16 inç MacBook Pro kullanıcıları şarj sorunu yaşıyor

Apple'ın yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarında şarj sorunu ortaya çıktı. Bazı 16 inç MacBook Pro kullanıcıları MagSafe 3 konnektörünün cihazı şarj etmediğini bildiriyor.

16 inç MacBook Pro kullanıcıları şarj sorunu yaşıyor Tam Boyutta Gör

Apple Silicon işlemcili 16 inç MacBook Pro bir ay önce piyasaya sürülmüştü. Ancak dizüstü bilgisayarı satın alan bazı kullanıcılar MagSafe 3 konnektörünün cihazı şarj etmediğine yönelik şikayetlerini dile getirmeye başladılar.

Sorun ilk olarak Reddit kullanıcısı Trillionaire tarafından keşfedildi. Yayınlanan videoda da görebileceğiniz gibi, 16 inç MacBook Pro (M1 Max) tamamen kapalıyken, MagSafe şarj konnektörünün üzerindeki ışık turuncu renkte yanıp sönerek dizüstü bilgisayarın doğru şekilde şarj olmadığını gösteriyor.

16 inç MacBook Pro kullanıcıları şarj sorunu yaşıyor Tam Boyutta Gör

Apple'dan geçici çözüm önerileri geldi

Yeni dizüstü bilgisayarları satın alan çok sayıda kullanıcı aynı sorundan muzdarip. Apple durumun farkında ve şirket hatayı düzeltmek için çalışmalara başladı. Apple Destek birimiyle iletişime geçen kullanıcılara sunulan geçici çözüm önerileri şu şekilde:

  • MacBook Pro'yu uyku modunda şarj edin
  • MacBook Pro'yu kapak açıkken şarj edin
  • MacBook Pro'yu kapatmadan önce MagSafe kablosunu takın

Şarj sorununun macOS Monterey işletim sistemindeki bir hatayla ilgili olduğuna inanılıyor. Apple önümüzdeki haftalarda bir yazılım güncellemesi yayınlayarak sorunu ortadan kaldıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim