Anlık Bildirim

2020’de 333 milyon SSD satıldı

Katı hal sürücülerinin fiyatlarının düşmesiyle birlikte zamanla beklenen tablo gerçeğe dönüşüyor. Hazır bilgisayarlarda da sıkça kullanılan SSD’ler geçtiğimiz yıl HDD satışlarını geçti.

2020’de 333 milyon SSD satıldı Tam Boyutta Gör

SSD’ler ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemden bu yana giderek hem daha dayanıklı hale geldi hem de artan kapasitesinin yanı sıra GB/$ oranı giderek alınabilir hale geldi.

Daha fazla kullanıcı SSD'ye terfi ediyor

Trendforce’un son raporu tüketici lehine yaşanan gelişmelerin neticesinde daha fazla kullanıcının SSD’ye geçiş yaptığını ortaya koydu. Rapora göre geçtiğimiz yıl 333 milyon SSD satıldı.

Satılan SSD’ler toplamda 207 Exabyte kapasiteye ulaşırken burada daha az satılan HDD’lere nazaran daha düşük kapasite kayda geçmiş. 260 milyon adet satılan HDD’ler toplamda 1 Zettabyte’ın biraz üzerinde alana ulaşmış.

2020’de 333 milyon SSD satıldı Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan satılan SSD’lerin ortalama kapasitesi 0.67 TB’a ulaşırken HDD kanadında ise ortalama kapasite 4 TB seviyesinde. SSD’lerin sürücü başına daha düşük kapasite sunması itibariyle durum tahminlerle aynı doğrultuda.

Yine de satılan SSD’lerin toplam kapasitesinde %50’lik hacimli artış rapor edilmesinin altını çizelim ki bu HDD kanadında %13 düzeyinde kalmış.

Yıllık büyümeye bakacak olursak SSD satışları geçtiğimiz yıla kıyasla %20.8 artarken HDD satışlarında ise %18’lik düşüş kayda geçmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim