Anlık Bildirim

2021 Kia Sorento'nun hibrit sistemi tanıtıldı

Yeni Kia Sorento'nun tanıtımına günler kala araçla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde resmi görselleri paylaşan Kia, şimdi de aracın hibrit motoru hakkında bilgiler verdi.

2021 Kia Sorento'nun hibrit sistemi tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Dünya prömiyerini 3 Mart’ta Cenevre’de gerçekleştirmesi planlanan 2021 Kia Sorento ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni Sorento, bu kez de yeni platformu ve hibrit motoru hakkındaki detaylarla karşımızda.

Geçtiğimiz günlerde tasarımını görme şansı yakaladığımız 2021 Kira Sorento, şirketin yeni orta sınıf SUV platformu üzerine inşa edilmiş. Bu sayede yeni Sorento’nun motor bölmesi daha kompakt hale getirilmiş. Ayrıca, ön ve arka bölümdeki çıkıntılar azaltılarak aracın aks mesafesi uzatılmış.

Koreli üreticinin paylaştığı verilere baktığımızda, 2021 Kia Sorento’nun selefine kıyasla 10 mm kadar uzadığını görüyoruz. Aks mesafesi ise 35 mm artarak 2.815 mm’ye ulaşmış. Bu da -Kia’nın açıklamasına göre- yeni Sorento’nun sınıfındaki pek çok modelden daha ferah bir iç mekana sahip olmasını sağlamış.

Yeni Sorento'nun hibrit sistemi toplamda 230 beygir güç üretiyor

Gelelim 2021 Kia Sorento’daki en büyük değişikliklerden biri olan hibrit motora. Yeni Sorento, kullanılan yeni platform sayesinde şirketin “Smartstream” olarak adlandırılan turbo hibrit sistemiyle satılabilecek. Söz konusu sistemde 1.6 litre T-GDi turbo ünite, 60 beygirlik elektrik motoru ve 1.49 kWh’lık lityum iyon polimer batarya bulunuyor. Sistem toplamda 230 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Batarya paketinin araçtaki yaşam alanı ve bagaj hacmini etkilemediği de verilen bilgiler arasında.

2021 Kia Sorento’nun diğer benzinli motor seçenekleri ve PHEV (şarj edilebilir hibrit) versiyonuyla ilgili detaylar ilerleyen zamanlarda açıklanacak. Bunun yanı sıra yeni Sorento, Kore ve Avrupa’da 202 beygir güç ve 440 Nm tork üreten 2.2 litre dört silindirli dizel motorla da tercih edilebilecek. ABD pazarında ise 281 beygir güç ve 421 Nm tork üreten 2.5 litre T-GDi da seçenekler arasında olacak. Söz konusu üniteler Kia’nın yeni 8 ileri ıslak DCT ile kombine edilecek.

2021 Kia Sorento’nun dünya prömiyeri 3 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek. Araçla ilgili tüm detayları o tarihte öğrenebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim