Anlık Bildirim

2022 Honda Civic Hatchback tanıtıldı: Avrupa'ya sadece hibrit motorla gelecek

Japon otomotiv devi merakla beklenen 11. nesil Civic Sedan'ın ardından 2022 Honda Civic Hatchback'in örtüsünü de kaldırdı. Daha sade tasarımla gelen Civic Hatchback, Avrupa'da hibrit motorla satılacak

2022 honda civic hatchback arka tasarım Tam Boyutta Gör

2022 model Honda Civic ailesi genişliyor. Japon üretici, yeni nesil Civic Sedan'ın ardından şimdi de 2022 Honda Civic Hatchback'in örtüsünü kaldırdı. Hatchback'in de tıpkı sedan versiyon gibi daha sade bir görünüme kavuştuğunu söylemek mümkün.

Yeni Civic Hatchback'te neler değişti?

2022 Honda Civic Hatchback'ın tasarımı B sütununa kadar sedan versiyonla aynı olduğundan dikkatimizi çeken asıl kısım büyük oranda değişen arka tasarım oluyor. Bu alanda modelin alışık olduğumuz fastback benzeri yapısı sürüyor ancak kullanılan detaylar daha sade. Önceki modeldeki spoyler'lar yeni hatchback'te yerini daha mütavazı bir entegre bagaj spoyler'ına bırakmış. Bu sayede arka camın görüş açısı biraz daha iyileştirilmiş gibi görünüyor. Bunun yanı sıra ince bir şeritle birbirine bağlanan yeni stoplar, daha sadece tampon tasarımı ve sahte krom egzoz çıkışları da yeni Civic Hatchback'in dikkat çeken tasarım unsurları arasında.

Ölçülere baktığımızda yeni Civic Hatchback'in sedan versiyondan 12.4 cm daha kısa olduğunu görüyoruz. Ayrıca A sütunları 10. nesil Civic Hatchback'tekine göre yaklaşık 5 cm geriye taşınmış, aks mesafesi 3.5 cm uzamış ve arka iz genişliği de yaklaşık 1.5 cm artmış. 2022 Honda Civic Hatchback'te arka baş mesafesinin korunduğu, diz mesafesinin de yaklaşık 3.5 cm genişlediği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra bagaj kapağının alt kısmı eskiye göre 4 cm daha geniş. Bu da bagaja erişimi kolaylaştırıyor. Yana doğru katlanabilen pandizot ile daha pratik bir kullanım sağlanırken, bagaj hacminin azaldığı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

2020 honda civic hatchback bagaj Tam Boyutta Gör

Tahmin edileceği gibi 2022 Honda Civic Hatchback'in iç mekanı büyük oranda sedana benziyor. Üç kollu direksiyonun arkasında donanım seviyesine göre 7 ila 12 inç arasında değişen dijital gösterge ekranı mevcut. Ortadaysa konsolun üzerine tablet ekran şeklinde konumlandırılan dokunmatik multimedya ekranını görüyoruz. Bu ekranın boyutu da 7 ve 9 inç arasında değişiyor. Söz konusu sistemde kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunuluyor. Öte yandan havalandırma menfezleri de modern tasarıma retro esintiler katıyor.

Daha iyi yol tutuş sağlayan şasi, süspansiyon ve direksiyon sistemindeki değişimleri ve sürüş asistan sistemleri dahil tüm teknolojilerini Civic Sedan ile paylaşan 2022 Honda Civic Hatchback, ABD'de 160 beygir güç ve 187 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli ünite veya 180 beygir güç ve 240 Nm tork üreten 1.5 litre turbo dört silindirli üniteyle tercih edilebilecek. Sedan versiyondan farklı olarak yeni Civic Hatchback'te CVT'nin yanı sıra 6 ileri manuel şanzıman seçeneği de sunulacak. Ancak bu seçenek Sport ve Sport Touring donanım seviyeleriyle sınırlı olacak.

Avrupa'ya hibrit

Fakat asıl haber 2022 Honda Civic Hatchback'in Avrupa'da satılacak versiyonlarıyla ilgili. Zira gelen bilgiye göre yeni Civic Hatchback önümüzdeki yılın sonbahar aylarında Avrupa'da satışa sunulacak ve yalnızca e:HEV isimli hibrit seçeneğe sahip olacak. Japon markanın yenilikçi hibrit sistemini kısa süre önce Türkiye'de satışa sunulan Jazz ve Jazz Crosstar'dan biliyoruz. Ancak bu sistemin Civic Hatchback'te hangi teknik verilere sahip olacağı henüz belli değil. Bu bilgi de ilerleyen süreçte açığa çıkacaktır.

Kaynakça https://hondanews.com/en-US/releases/2022-honda-civic-hatchback-makes-global-debut-during-honda-civic-remix-virtual-performance https://hondanews.eu/eu/en/cars/media/pressreleases/336467/honda-unveils-next-generation-civic-five-door Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20970 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, s5 hf ve
4 etiket daha hibrit otomotiv civic Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim